Υεμένη: Ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου (Βίντεο)

Δεν έχουν τέλος,

οι δυσκολίες που περνάνε οι πολίτες της Υεμένης. Ο πόλεμος τους έχει εξουθενώσει ψυχολογικά και σωματικά.

Οι επιθέσεις είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

Σήμερα, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν όταν πύραυλος που πιστεύεται ότι εκτοξεύθηκε από τους σιίτες αντάρτες Χούθι έπληξε την πόλη Μαρίμπ της Υεμένης, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας και γιατροί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Νωρίτερα, το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπία μετέδωσε ότι οι Χούθι στοχοθέτησαν μια συνοικία στο κέντρο της Μαρίμπ με ρουκέτες Κατιούσα.

Η Μαρίμπ ελέγχεται από τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι, η οποία υποστηρίζεται από τη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη το 2015 στη σύρραξη.

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει φέρει τον πληθυσμό της χώρας στα πρόθυρα λιμού. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην τελευταία φάση του πολέμου, που διαρκεί τρία χρόνια, ενώ οι τρεις στους τέσσερις πολίτες της χώρας, 22 εκατομμύρια άμαχοι έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια.

Μιλάμε για την απόλυτη ανθρωπιστική καταστροφή, για την οποία δεν μιλάει σχεδόν κανείς. Η Υεμένη πλέον είναι μια χώρα καταστραμμένη. Ο λαός μπορεί να πεινάει αλλά λεφτά για να γίνεται πόλεμος, υπάρχουν.

Όπως σε κάθε πόλεμο, έτσι και σε αυτόν το «μάρμαρο» το πληρώνουν πάντα οι άμαχοι πολίτες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu