Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε σήμερα «κλόουν» και «αποτυχημένο» τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τις επικρίσεις του για τη ρωσική αντιπροσωπεία που έχει σταλεί στην Τουρκία για τις πρώτες απευθείας συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου περισσότερα από τρία χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
«Ποιος χρησιμοποίησε τη λέξη ‘διακοσμητική’; Ένας κλόουν; Ένας αποτυχημένος; Ένα άτομο χωρίς καμία εκπαίδευση», σχολίασε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων, λίγο μετά τις δηλώσεις Ζελένσκι.
«Ποιος νομίζει ότι είναι;» διερωτήθηκε.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, ότι η ουκρανική πλευρά δεν ενημερώθηκε επισήμως για τη σύνθεση της ρωσικής αντιπροσωπείας που έστειλε η Μόσχα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πρόσθεσε ότι μοιάζει να είναι «διακοσμητικού χαρακτήρα» και αναρωτήθηκε «αν είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις».
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τον Ζελένσκι «αξιολύπητο» επειδή απαίτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να συμμετάσχει αυτοπροσώπως στις απευθείας συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
«Πρώτα απ’ όλα, ο Ζελένσκι είπε ότι απαίτησε να έρθει ο Πούτιν αυτοπροσώπως. Λοιπόν, είναι αξιολύπητος», δήλωσε ο Λαβρόφ σε ομιλία του σε διπλωμάτες στη Μόσχα, η οποία μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Την ίδια ώρα οι διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς πήραν… αναβολή μερικών ωρών μετά την «ψυχρολουσία» που επεφύλασσαν οι Ρώσοι στο Ουκρανονάτο.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός από τις υποσχέσεις στους αγρότες πέρασε στις κατασχέσεις
- Τουσκ: Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν κατ’ αρχήν να εξετάσουν την επιλογή της χρησιμοποίησης των ρωσικών κεφαλαίων
- Νέες απάτες AI στα Android με αφορμή τις αγορές των Χριστουγέννων – Αναμένεται πρωτοφανής αριθμός
- Υψώθηκε η ελληνική σημαία στην πρώτη Φ/Γ Belharra – Δηλώσεις Δένδια από Γαλλία
- Ιταλία: Έφοδος σε παράνομο εργοστάσιο καπνού – Κατάσχεση ρεκόρ 27 τόνων τσιγάρων
- Αυτή είναι η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια το 2026
- Ζελένσκι: «Δεν μας θέλουν στο ΝΑΤΟ, αλλά όλα αλλάζουν, πολιτικοί φεύγουν ή πεθαίνουν»!! Video
- Στρατιωτικοί του Ζελένσκι πιάστηκαν στα χέρια με Ουκρανούς πολίτες, vid
- Δ. Παπαστεργίου: Κοινή ευθύνη κράτους και επιχειρηματικότητας για αξιοποίηση κεφαλαίου – ταλέντου – δεδομένων
- Η στιγμή που ο Μακρόν… νευρίασε με τα μικρόφωνα, vid









