• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξενοδοχείο νοικιάζει δωμάτιο μόνο για 1 ευρώ με έναν όρο- Θα πήγαινες;

Ξενοδοχείο νοικιάζει δωμάτιο μόνο για 1 ευρώ με έναν όρο- Θα πήγαινες;

Τι σκέφτηκε ένας επιχειρηματίας

Το Ryokan είναι ένας παραδοσιακός ιαπωνικός ξενώνας τον οποίο ήθελε να ανανεώσει ο 27χρονος ιδιοκτήτης του, Τετσούγια Ινόουε.

Επειδή χρήματα για διαφήμιση δεν είχε, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει άλλους τρόπους για να τονώσει οικονομικά την παραδοσιακή επιχείρηση.

Τι έκανε λοιπόν; Ανακοίνωσε ότι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μείνουν σε ένα δωμάτιο πληρώνοντας το ευτελές ποσό των 100 γεν (περίπου ένα ευρώ) τη νύχτα.

Υπάρχει όμως μία προϋπόθεση: Να μεταδίδουν ζωντανά (livestreaming) ολόκληρη τη διαμονή τους με κάποιους βέβαια περιορισμούς. Τι περιλαμβάνει το livestreaming; Όπως εξηγεί στο CNN, τα βίντεο θα έχουν μόνο εικόνα κι όχι ήχο, ώστε να προστατεύεται η ιδιωτικότητα των φιλοξενούμενων στις συζητήσεις τους ή στην τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να κλείνουν τα φώτα, ενώ η τουαλέτα είναι εκτός εμβέλειας κάμερας.

«Ο ξενώνας μας είναι φθηνός, οπότε πρέπει να του προσθέσουμε αξία, κάτι ιδιαίτερο ώστε όλοι να μιλούν γι’αυτό. Oι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την ιδιωτικότητά τους. Κάποιους δεν τους νοιάζει να παρακολουθούνται για μία μέρα» ανέφερε ο ίδιος. Επιπλέον, κατά τις ημέρες που το δωμάτιο με το νούμερο 8 δεν θα έχει επισκέπτες, ο Ινόουε θα μεταδίδει ζωντανά τον εαυτό του στη δουλειά.

(φώτο: Pexels-πηγή: newsbeast.gr)