ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ από Έλληνα εφοπλιστή σε δυτικό μέσο: “Οι αντιρωσικές κυρώσεις φέρνουν ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ”

Αφιερωμένο σε όλους τους ηγετίσκους και "αναλυτές" του δυτικού κόσμου που λένε ότι φταίει ο "κακός Πούτιν".

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας που αποφάσισε η ΕΕ για τις 5 Δεκεμβρίου θα οδηγήσουν ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Libération το οποίο παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τις απόψεις του εφοπλιστή και προέδρου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα, Νίκου Βερνίκου.

«Τα κόστη μεταφοράς, που βρίσκονται ήδη στα ύψη, θα ανεβούν ακόμη πιο γρήγορα!» σημειώνει ο κ. Βερνίκος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θαλάσσιο εμπάργκο στη μεταφορά τού ρωσικού πετρελαίου θα έχει θετικό αποτέλεσμα για τους πλοιοκτήτες διότι θα γίνουμε πλουσιότεροι».

Ο ίδιος τονίζει ότι «η Ελλάδα θα τηρήσει τους νέους όρους που θα τεθούν σε ισχύ από τις 5 Δεκεμβρίου», παράλληλα, όμως, επισημαίνει ότι «τα μποϊκοτάζ έχουν ως συνέπεια την αύξηση των τιμών των αγαθών που εισάγονται ή εξάγονται από τη χώρα που έχει εμπάργκο».

Όπως και να’χει όταν αυτά ακούγονται σε κορυφαία δυτικά ΜΜΕ, όπως είναι η Liberation, είναι από μόνο του ένα αξιοσημείωτο γεγονός, από τη στιγμή που ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΤΑΙΕΙ Ο…ΚΑΚΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ!!!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ανώνυμη πηγή, που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές, υπογραμμίζει ότι «η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι η πιο ισχυρή στον κόσμο» και ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αυτήν».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «άλλοι εφοπλιστές εκτός των Ελλήνων θα πραγματοποιήσουν τη μεταφορά τού πετρελαίου…», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο μαύρος χρυσός θα «αναμιχθεί» σε χώρες που δεν υπόκεινται σε κανένα εμπάργκο.

Από τις 5 Δεκεμβρίου, αν δεν είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που θα ναυλώσουν τα πλοία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, «θα το κάνουν άλλοι, αλλά η προσφορά μεταφοράς θα είναι μικρότερη και οι τιμές θα αυξηθούν», καταλήγει η ίδια ανώνυμη πηγή.

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί