Ξεκινάει η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35

Ξεκινάει η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35 όσο στην Αθήνα κάποιοι ονειρεύονται ότι η Τουρκία δεν θα τα παραλάβει ποτέ.

 

Στην βάση Luke της Αριζόνα προσγειώθηκαν τα πρώτα τουρκικά F-35. Το Haber Turk επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, συνταγματάρχη Rob Manning, αναφέρει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των πιλότων και του προσωπικού συντήρησης.
Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, ο συνταγματάρχης Manning, σημείωσε ότι ξεκινάει σύντομα η εκπαίδευσή των Τούρκων ιπτάμενων και μηχανικών η οποία θα διαρκέσει κατά μέσο όρο δυο χρόνια. Ο αμερικανός αξιωματικός συμπλήρωσε ότι βάσει της τρέχουσας συμφωνίας, τα αεροσκάφη θα παραμείνουν υπό επιτήρηση για μικρό -όπως το χαρακτήρισε η τουρκική ιστοσελίδα- χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα η πτητική εκπαίδευση θα ξεκινήσει σε ένα με δύο μήνες. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναλάβει τη συντήρηση των αεροσκαφών έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς, κάτι που θα ολοκληρωθεί εντός της προσεχούς διετίας.
Τα πρώτα τέσσερα αεροσκάφη θα παραμείνουν στην Αεροπορική Βάση Luke στην Αριζόνα των ΗΠΑ μέχρι το 2020. Θα εκπαιδευτούν 13 Τούρκοι πιλότοι, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αναλάβουν την εκπαίδευση των άλλων ιπταμένων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Αντίστοιχα στον αστερισμό της εκπαίδευσης θα περάσουν και και 325 άτομα, μηχανικοί και τεχνικοί, που θα κάνουν τη συντήρηση των αόρατων μαχητικών όταν μετασταθμεύσουν στην Τουρκία. Και συγκεκριμένα στο κέντρο εκπαίδευσης που έχει εγκατασταθεί στην 7η Αεροπορική Βάση της Μαλάτιας όπου και θα γίνει η εκπαίδευση των υπόλοιπων πιλότων
Μιλώντας στην ίδια συνάντηση, ο συνταγματάρχης Mike Andrews, εκπρόσωπος του κοινού προγράμματος στο Πεντάγωνο, δήλωσε και αυτός με τη σειρά του, ότι οι Τούρκοι πιλότοι που σπουδάζουν στην Αριζόνα θα ξεκινήσουν τις πτήσεις εντός ενός ή δύο μηνών.
Στα επίμονα ερωτήματα τι θα γίνει εάν οριστικοποιηθεί η απαγόρευση πώλησης των F-35 στην Τουρκία ο συνταγματάρχης απάντησε σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, με μια μάλλον σιβυλλική δήλωση. Ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει σχόλια για την πρόταση νόμου, πρόσθεσε όμως όμως από τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει τίποτα με την υπάρχουσα νομοθεσία, οι Τούρκοι πιλότοι και το προσωπικό συντήρησης θα συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu