Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επέβαλε η χώρα στη διάρκεια της πανδημίας ήταν από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο. Έκλεισε τα σύνορά της με το εξωτερικό για δύο χρόνια και απομόνωσε τις περισσότερες μεγάλες πόλεις της για μήνες.
“Ήταν μια πολύ ταραγμένη περίοδος στη ζωή μας. Όμως την ξεπεράσαμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι σε δημοσιογράφους.
“Οφείλουμε να εξετάσουμε τι λειτούργησε καλά και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί, εστιάζοντας στο μέλλον”, πρόσθεσε.
Η ανεξάρτητη αυτή έρευνα διάρκειας 12 μηνών θα εξετάσει την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, διευκρίνισε η αυστραλιανή κυβέρνηση.
Θα εξετάσει την παροχή εμβολίων, θεραπειών και βασικού ιατρικού υλικού, τις οικονομικές βοήθειες στους ιδιώτες και στις επιχειρήσεις, την βοήθεια για την ψυχική υγεία ή ακόμη την βοήθεια στους Αυστραλούς του εξωτερικού.
Ορισμένες πολιτείες της Αυστραλίας έχουν ήδη δημοσιεύσει τις δικές τους έρευνες.
Αυτή που έγινε στη Νέα Νότια Ουαλία αποκάλυψε ότι έγιναν “σοβαρά” λάθη όταν χιλιάδες επιβάτες έλαβαν άδεια να αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο Ruby Princess στο Σίδνεϊ στις 19 Μαρτίου του 2020, προτού να είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα των τεστ για τον νέο κορονοϊό στα οποία είχαν υποβληθεί, προκαλώντας επιδημικό κύμα.
Από τον Ιανουάριο του 2020, η χώρα των 26 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε πάνω από 11 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού και 22.800 θανάτους από την COVID-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πώς διαμορφώνεται η εικόνα των δρόμων στη Β. Ελλάδα – Τι γίνεται με μπλόκα και τους εκδρομείς
- Δεν σταματούν ούτε τα Χριστούγεννα να διαφημίζουν το «φακέλωμα» στην Ε.Ε. – ΦΩΤΟ
- Πήγε να… «ντριφτάρει» γκρεμίζοντας χριστουγεννιάτικο δέντρο σε λεωφόρο, vid
- Θα τεθεί ξανά εν μέρει σε λειτουργία ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στον κόσμο
- Μία πικρή αλήθεια για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στις μέρες μας
- Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς που είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων
- Κρεμλίνο: Ο Πούτιν έχει ενημερωθεί σχετικά με τις προτάσεις των ΗΠΑ για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Σ. Φάμελλος: «Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι 20% – 30% ακριβότερο από το ήδη ακριβό περσινό»
- Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων
- Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου αποφυλακίζεται προσωρινά για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Κύρια Θέματα









