• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξέφυγαν τα πράγματα: Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εκείνων που αντιδρούν στην τεχνολογική χούντα της Νέας Τάξης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξέφυγαν τα πράγματα: Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εκείνων που αντιδρούν στην τεχνολογική χούντα της Νέας Τάξης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

Στο Χονγκ Κόνγκ συμβαίνουν γεγονότα για τα οποία δεν ακούμε, παρά επιγραμματικά, στα διάφορα ΜΜΕ.

Πλην αυτού, αποκρύπτεται ο πραγματικός λόγος των διαδηλώσεων, οι οποίες γίνονται επειδή οι άνθρωποι εκεί, δεν θέλουν τα οργουελιστικά μέτρα της Νέας Τάξης των Πραγμάτων. Καθημερινά, από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, λαμβάνουν χώρα άγριες συμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, η αστυνομία χρησιμοποιούσε το πολύ δακρυγόνα, για να διαλύσει τις διαδηλώσεις. Ωστόσο σε μια από τις διαδηλώσεις την Κυριακή, έγινε κάτι πρωτοφανές.

Αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον των διαδηλωτών χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πυροβόλησε τουλάχιστον μια φορά για εκφοβισμό πράγμα που εξαγρίωσε περισσότερο τους διαδηλωτές.

«Απ’ ότι καταλαβαίνω, ένας συνάδελφος πυροβόλησε με το όπλο του. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ένας ένστολος αστυνομικός πυροβόλησε», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ, ο Λεούνγκ Κγουόκ Γιν, στους δημοσιογράφους, ενώ σφοδρές ταραχές είχαν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας και της αστυνομίας στο Τσουέν Γουάν, σχεδόν 10 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα, το ποιος ήταν ο στόχος του πυροβολισμού, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που ένστολος ανοίγει πυρ σε διαδήλωση, εδώ και τρεις μήνες που πραγματοποιούνται οι συνεχόμενες διαδηλώσεις.

Βλέπουμε πως εκεί συμβαίνει κάτι που ενοχλεί τη Νέα Τάξη και θέλει να το σταματήσει και αυτό που συμβαίνει είναι πως οι άνθρωποι αντιδρούν στην τεχνολογική χούντα της Νέας Τάξης. Αυτό το διαβάσατε μόνο στο ΕL (θυμηθείτε ΕΔΩ), που σας αναλύει τα γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη, δίνοντας σας την είδηση πίσω από την είδηση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η αστυνομία έκανε επίσης χρήση αντλιών νερού πράγμα επίσης πρωτοφανές για τα δεδομένα του Χονγκ Κονγκ.

Παρόλα τα όσα κάνουν οι διαδηλωτές όμως, όπως πολλοί εξ αυτών δηλώνουν, πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν θα ακούσει τα αιτήματα τους, καθώς συνεχίζει να «κλείνει τα μάτια της» και να «καλύπτει τα αυτιά της», κι ενώ οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαρκούν ήδη σχεδόν τρεις μήνες.

(φώτο: Pexels)