• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεχάστε τον στρατό που ξέρατε: Έρχεται το BLOCKCHAIN και φέρνει τα πάνω-κάτω (Βίντεο)

Ξεχάστε τον στρατό που ξέρατε: Έρχεται το BLOCKCHAIN και φέρνει τα πάνω-κάτω (Βίντεο)

Η αρχή γίνεται από την Κίνα!

Η Blockchain, είναι τεχνολογία, η οποία έχει περιγραφεί ως καταγραφή συναλλαγών μεταξύ δύο μερών που δεν μπορεί να αλλοιωθεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση δεδομένων στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων βασικών πληροφοριών, σταδιοδρομίας, αποστολών και ανταμοιβών.

Οι Κινέζοι στρατιώτες θα μπορούσαν να υιοθετήσουν την τεχνολογία blockchain για τη διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων, την βελτίωση της εκπαίδευσης και των επιδόσεων τους στις αποστολές με απώτερο σκοπό να κερδίζουν μάρκες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή ανταμοιβών, μια κίνηση που οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι θα μπορούσε να δώσει πιο άμεσα κίνητρα στο στρατιωτικό προσωπικό σε σύγκριση με προηγούμενα συστήματα επιβράβευσης.

Δεδομένου ότι η τεχνολογία blockchain μπορεί να καταγράψει δεδομένα σχετικά με την στρατιωτική εκπαίδευση, τις επαγγελματικές δεξιότητες και τις αποστολές που έχουν ανατεθεί, θα μπορούσε να υπολογιστεί και να αξιολογηθεί η απόδοση ενός στρατιώτη και μια καλή απόδοση να επιβραβευτεί με επιπλέον μάρκες, ενώ οι κακές επιδόσεις να οδηγήσουν στην αφαίρεση τους.

Αυτό το σύστημα θα μπορούσε να δημιουργήσει αντικειμενικές εκτιμήσεις των στρατευμάτων και να τους βοηθήσει να αποκτήσουν κίνητρο, ανέφερε η εφημερίδα.

Όπως μεταδίδει το sputniknews.gr, ένας ανώνυμος εμπειρογνώμονας εξοικειωμένος με τις διοικητικές εργασίες στο PLA δήλωσε στους Global Times την Κυριακή ότι σε σύγκριση με τα προηγούμενα συστήματα ανταμοιβής και προαγωγής που χρησιμοποιούνται στο PLA, όπως προαγωγές που δόθηκαν ύστερα από εξαιρετικά επιτεύγματα και βαθμούς που βασίζονται σε χρόνια υπηρεσίας και η μακροπρόθεσμη απόδοση, το σύστημα Blockchain θα μπορούσε να αποτελέσει πιο άμεσο κίνητρο.

Το νόμισμα πιθανότατα δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί ως χρήμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ανταλλαγή ανταμοιβών αν το σύστημα τελικώς τεθεί σε ισχύ, προέβλεψε ο εμπειρογνώμονας.

Τέλος, η τεχνολογία Blockchain θα παράσχει επίσης ασφαλέστερη μετάδοση δεδομένων και θα δώσει στον κινεζικό στρατό ένα πλεονέκτημα στις επικοινωνίες, ανέφερε η ημερήσια έκθεση του PLA.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •