Ωστόσο, η δέσμευση αυτή καθιστά επίσης όλο και πιο πιθανή τη ζήτηση για περαιτέρω βαρύ εξοπλισμό. Γιατί το Marder χρειάζεται τη Leopard.
Όταν το πρώτο Marder παραδόθηκε στην Bundeswehr το 1971, η αποστολή του οχήματος μάχης πεζικού ήταν σαφής: σε συνδυασμό με το άρμα μάχης Leopard 1 της εποχής, έπρεπε να αποκρούσει μια πιθανή επίθεση από σοβιετικά άρματα μάχης. Μισό αιώνα αργότερα, το τανκ παίζει και πάλι σημαντικό ρόλο. Αυτή τη φορά πρόκειται για ρωσικά τανκς στο έδαφος της Ουκρανίας.
Μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εγκαταλείπει τη στάση του αποκλεισμού και την άρνησή του να προχωρήσει μόνος του.
Η Γερμανία θα παραδώσει τελικά τα Marder στην Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ θα παραδώσουν επίσης τα οχήματα πεζικού Bradley. Μία ημέρα νωρίτερα, η Γαλλία είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεισέφερε το μοντέλο AMX-10 RC. Αυτό το μοντέλο είναι ένα μείγμα αναγνωριστικού άρματος και ελαφρού άρματος μάχης. Το Κίεβο θα λάβει έτσι ακόμη περισσότερα όπλα από τη Δύση. Η Γερμανία προμηθεύει επίσης άλλο ένα σύστημα αεράμυνας Patriot από τα δικά της αποθέματα.
Η ακριβής ημερομηνία της παράδοσης και ο αριθμός των νέων αρμάτων μάχης που έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία δεν έχουν ακόμη καθοριστεί επίσημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, γίνεται λόγος για 50 οχήματα μάχης πεζικού Bradley M2.
Όπως πληροφορήθηκε η Welt από κύκλους της ουκρανικής κυβέρνησης, συνολικά 40 άρματα μάχης Marder πρόκειται να παραδοθούν απευθείας από τον κατασκευαστή Rheinmetall στην Ουκρανία το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ωστόσο, το Κίεβο θα προσπαθήσει να έχει ολοκληρώσει την παράδοση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου.
(capital – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρανάκης για θανατηφόρα τροχαία: «Μία τόσο μεγάλη μείωση, δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της χώρας»
- Το Ισραήλ βομβάρδισε γέφυρες και σιδηροδρόμους στο Ιράν, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαβιβάστηκε στη Βουλή η αίτηση άρσης ασυλίας των βουλευτών Τ. Χατζηβασιλείου και Χ. Αθανασίου
- ΕΦΕΤ: Χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για τα κρέατα και αυγά την περίοδο των γιορτών
- Το Ιράν απειλεί να βυθίσει όλη την περιοχή στο σκοτάδι αν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου
- ΥΠΕΝ: Συσκέψεις για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και την ηλεκτροδότηση ενόψει Πάσχα
- Απίστευτο! Γυναίκα στην Ουκρανία άρχισε να ανοίγει… πυρ μπροστά στον κόσμο, vid
- Επίθεση στο ισραηλινό προξενείο της Κων/πολης: Πρώτη αντίδραση από Ισραήλ
- Αυξήθηκαν αμέσως οι τιμές του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στη νήσο Χαργκ
- Βανς από Ουγγαρία: Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους γραφειοκράτες της Ε.Ε.









