«Βυθίζονται» οι κινεζικές μετοχές – Πτώση 3%

Μία είδηση που δεν είχαμε συνηθίσει από την Κίνα.Τα κινεζικά χρηματιστήρια σημειώνουν μεγάλες απώλειες της τάξης του 3%.

 

Η χτεσινή απόφαση της κεντρικής τράπεζας να μειώσει το επίπεδο ρευστού που πρέπει να έχουν οι τράπεζες ως απόθεμα, δείχνει να μην πείθει τους επενδυτές. Η Κίνα αντιμετωπίζει πιθανότατα τη χειρότερη περίοδο από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και κάθε εξέλιξη δείχνει να είναι εναντίον της.

Οι κινεζικές μετοχές και δη εκείνες των τεχνολογικών κολοσσών της χώρας βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών. Στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης στις 7:15 ώρα Ελλάδος ο Σύνθετος Δείκτης καταγράφει πτώση 2,95% στις 2.738 μονάδες, ενώ ακόμη ισχυρότερες είναι οι πιέσεις στον CSI 300, με τον δείκτη των blue chips να υποχωρεί 3,6%.

Στους αρνητικούς πρωταγωνιστές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση περιλαμβάνονται η ZTE, με τη μετοχή της να κάνει βουτιά 6,4% και η Lenovo με πτώση 1,6%. Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος, που επικρατεί, είναι το γεγονός πως ούτε καν η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να χαμηλώσει τον πήχη των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις τράπεζες φαίνεται να βοηθά στο να ανακοπεί η πτώση.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει πτώση περίπου 0,9%, ενώ απώλειες της τάξης του 1% εμφανίζει και ο ινδικός δείκτης BSE Sensex. Στο κόκκινο και το Σίντνεϊ, με τον S&P/ASX 200 να υποχωρεί 1,2%. Το Χρηματιστήριο του Τόκιο είναι σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu