«Είμαι… υπερήφανος για την ηγεσία που προσέφερα και σύντομα θα αποχωρήσω με το κεφάλι ψηλά», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο. Είπε επίσης ότι το Συντηρητικό Κόμμα θα συσπειρωθεί γύρω από το πρόσωπο που θα επικρατήσει στην κούρσα διαδοχής του.
Παράλληλα, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Τζόνσον είπε ότι η δολοφονία του Σίνζο Άμπε ήταν μια σοκαριστική «ενέργεια παράλογης βίας», ενώ υπέβαλε τα συλλυπητήρια του στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.
«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η δολοφονία του Σίνζο Άμπε ήταν μια σοκαριστική ενέργεια παράλογης βίας. Τόνισε τον ρόλο του Σίνζο Άμπε στη δημιουργία των θεμελίων της εξαιρετικής σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Ιαπωνίας και δήλωσε ότι ήταν ένας πραγματικός φίλος για τη Βρετανία», ανέφερε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θέλετε να διατηρείτε τα δάχτυλά σας καθαρά όταν αγγίζετε δημόσια κουμπιά; Δείτε πώς! vid
- Από το βενζινάδικο και το σούπερ μάρκετ μέχρι τον οδοντίατρο – Μια οικονομία που κινείται μέσω των «passes»
- Ουκρανική επίθεση στην ρωσική περιφέρεια Ροστόφ
- Η Τεχεράνη απέρριψε μια αμερικανική πρόταση για 48ωρη κατάπαυση του πυρός
- Τι σχέση έχουν οι Έλληνες φοιτητές του ΑΠΘ με την SpaceX του Μασκ!
- Κοντογεώργης: Το διακύβευμα της αυτοδυναμίας είναι ζήτημα εθνικής αναγκαιότητας για σταθερότητα
- Πλατφόρμα που θα κινείται στον ρυθμό των Ρίχτερ θα εγκατασταθεί στη Σαντορίνη
- Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο “μετροπόντικας” της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Απίστευτο συμβάν! Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου
- Οι τρεις λόγοι που ανησυχούν τις ΗΠΑ και αυτό που θέλει το Ιράν









