Βρετανία: Πρώτο με διαφορά το κόμμα του Φάρατζ

Την…σκόνη του Νάιτζελ Φάρατζ «τρώει» το κυβερνών κόμμα της Τερέζα Μέι, όπως και οι Εργατικοί υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Λίγες ώρες μετά την δήλωση της πρωθυπουργού ότι η Βρετανία θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές αποδεχόμενη την αποτυχία της να καταλήξει σε συμφωνία με τους Εργατικούς πριν από το τέλος Μαΐου, δημοσκόπηση δείχνει ότι το κόμμα του Brexit υπό την ηγεσία του πρώην ηγέτη του κόμματος «Ukip», έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου ενόψει της ευρωκάλπης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, το κόμμα του Brexit του Φάρατζ αποσπά ποσοστό 30% , οι Εργατικοί έρχονται δεύτεροι με 21% και το Συντηρητικό Κόμμα των Τόρις καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 13%.

Το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ καρπώνεται την αποτυχία της Τερέζα Μέι να καταλήξει σε συμβιβαστική λύση με τους Εργατικούς, όπως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας σπρώχνει προς τα πίσω το Brexit :η 1η Αυγούστου είναι η νέα ημερομηνία .

Η Βρετανία θα αναγκαστεί τελικά να συμμετέχει στις ευρωεκλογές, παρά την αισιοδοξία που η ίδια η πρωθυπουργός εξέφραζε όταν εξασφάλιζε από τις Βρυξέλλες νέα παράταση για το Brexit.

«Ελπίζαμε ότι θα είχαμε ολοκληρώσει τη συνθήκη αποχώρησης ώστε να μη γίνουν οι εκλογές», δήλωσε χθες η Μέι και πρόσθεσε: «Εφόσον δεν έχει νομική ισχύ η συνθήκη αποχώρησης, είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να τις διοργανώσουμε».

Από Πρώτο Θέμα, ΦΩΤΟ: eurokinissi