• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Βρετανία: Ο… πρωτοφανής καύσωνας αφήνει πίσω του θύματα – Τουλάχιστον 4 οι νεκροί (βίντεο)

Βρετανία: Ο… πρωτοφανής καύσωνας αφήνει πίσω του θύματα – Τουλάχιστον 4 οι νεκροί (βίντεο)

Τέσσερις νεκροί είναι μέχρι αυτή την ώρα ο τραγικός απολογισμός από τον πρωτοφανή καύσωνα, ο οποίος πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βρετανία, τη στιγμή που στη χώρα μας πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων. Το κύμα ζέστης που πλήττει τη χώρα της Τερέζα Μέι ευνοεί τις πυρκαγιές, ενώ το ατσάλι σε πολλές γέφυρες έχει διογκωθεί όπως και η άσφαλτος ανοίγει προκαλώντας ρωγμές στους δρόμους. Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος έφθασε στους 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το κύμα καύσωνα θα υποχωρήσει από την Κυριακή.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν εκδώσει οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες.

Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» σχολιάζει χαρακτηριστικά πώς σε πολλές περιοχές της Βρετανίας η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή ακόμη και από την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες ψάρια παθαίνουν ασφυξία από τα άλγη εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος, τόσο περισσότερο αναπτύσσονται τα άλγη.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Express», μία λίμνη στο Didcot που βρίσκεται στην περιοχή Oxfordshire μετατράπηκε σε «ψαρόσουπα» λόγω της θερμότητας.

Ο ειδικός βιολόγος Τζον Έλις προειδοποίησε ότι και άλλα ψάρια θα μπορούσαν να πάθουν ασφυξία καθώς συνεχίζεται το κύμα καύσωνα στη χώρα της Τερέζα Μέι.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu