• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βρετανία: Η ασφαλιστική εταιρεία Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά της στην Ιρλανδία

Βρετανία: Η ασφαλιστική εταιρεία Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά της στην Ιρλανδία

Η Aviva, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα κεφάλαιά της, αξίας 9 δισεκ. λιρών,

στην Ιρλανδία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ενέκρινε την μεταφορά του κεφαλαίου στο Δουβλίνο, ενώ στις αρχές του μήνα είχε εγκριθεί η μεταφορά ενός δισεκατομμυρίου λιρών.

Η μεταφορά κεφαλαίων προβλέπεται να γίνει το βράδυ της 29ης Μαρτίου (στις 22.59), καθώς στις 23.00 θα συμβεί η αποχώρηση της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ.

Στην περίπτωση της εξόδου χωρίς συμφωνία οι οικονομικές υπηρεσίες που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσουν τα δικαιώματα διαβατηρίου που τους επιτρέπουν να λειτουργούν στην ενιαία αγορά της ΕΕ (για την μεταφορά τίτλων και συμβολαίων). Η ασφαλιστική εταιρεία ισχυρίζεται ότι ένα σκληρό Brexit θα σήμαινε ότι δεν θα μπορεί να εφαρμόζει τις πολιτικές της στα παραρτήματά της εκτός Βρετανίας ή να πληρώνει αποζημιώσεις των ασφαλισμένων της στην ΕΕ. Η Aviva διατηρεί συμβόλαια με περισσότερους από 14,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

(φώτο: Pexels)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.