Βρετανία: Έναρξη της καμπάνιας των Εργατικών για τις ευρωεκλογές με μία απώλεια

Η ψήφος στο Εργατικό κόμμα είναι ψήφος που ενώνει μία διαιρεμένη χώρα, τόνισε ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν,

σε ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντ, εγκαινιάζοντας την έναρξη της καμπάνιας του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, στην οποία προσπάθησε να στρέψει την προσοχή των πολιτών για τις ευρωεκλογές γύρω από τα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, παρά γύρω από το Brexit.

Ο Κόρμπιν ισχυρίστηκε ότι είναι αποφασισμένος να γεφυρώσει και τις δύο πλευρές του Brexit, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να απορρίψουν τις «ταμπέλες» του Leave και του Remain, ώστε να σταματήσει ο αέναος κύκλος της συζήτησης γύρω από την αποχώρηση. «Ποιος θέλει να ζει σε μία χώρα κολλημένη σε έναν τέτοιο ασταμάτητο κύκλο;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι κάποιοι βλέπουν το θέμα από την λάθος πλευρά, εάν πιστεύουν ότι το πρώτο ερώτημα είναι αποχώρηση ή παραμονή, σαν αυτό να είναι και το τέλος.

Υπογράμμισε ότι το Εργατικό κόμμα θα αντιμετωπίσει τα βασικά εσωτερικά προβλήματα που οδήγησαν στην ψηφοφορία για το Brexit, ώστε να φέρει κοντά τους υποστηρικτές των δύο αντίπαλων πλευρών. Εξάλλου, και στα φυλλάδια που ετοίμασε το κόμμα για τις ευρωεκλογές προτρέπει τους πολίτες να «ψηφίσουν το Εργατικό κόμμα και να πουν στους Συντηρητικούς ότι έχουν κουραστεί με την διχαστική πολιτική λιτότητας και την ανικανότητα της κυβέρνησης».

Κατηγόρησε ακόμη το κόμμα του Brexit και τον Νάιτζελ Φαράτζ ότι στηρίζει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, στο πρότυπο του Ντόναλντ Τραμπ, που όπως είπε θα αφήσει έκθετη τη χώρα στις «απερίσκεπτες και επιθετικές ΗΠΑ».

Την ημέρα αυτή της έναρξης της καμπάνιας των Εργατικών για τις ευρωεκλογές, η επικεφαλής της ομάδας των Εργατικών ευρωβουλευτών, Πόλιν Γκριν, η οποία υπήρξε επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο τη δεκαετία του 1990, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα. Σε επιστολή που απέστειλε στον Τζέρεμι Κόρμπιν, αναφέρει ότι ο λόγος της παραίτησής της οφείλεται στο ότι οι Εργατικοί δεν υποστηρίζουν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος και ότι στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει το κόμμα Αλλαγή στη Βρετανία.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...