• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βρετανία: Αλλαγές στον συσχετισμό δυνάμεων εντός της Βουλής των Κοινοτήτων μετά τις παραιτήσεις βουλευτών των Εργατικών και των Συντηρητικών

Βρετανία: Αλλαγές στον συσχετισμό δυνάμεων εντός της Βουλής των Κοινοτήτων μετά τις παραιτήσεις βουλευτών των Εργατικών και των Συντηρητικών

Διαφοροποιήσεις στους συσχετισμούς δυνάμεων των κομμάτων εντός της Βουλής των Κοινοτήτων προκύπτουν, μετά τις παραιτήσεις των Εργατικών και Συντηρητικών βουλευτών, που ωστόσο διατηρούν τις θέσεις τους στη Βουλή ως ανεξάρτητη πλέον ομάδα.


Η νέα «Ανεξάρτητη Ομάδα» συγκεντρώνει 11 μέχρι στιγμής βουλευτές, όσους διατηρεί το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, και έναν περισσότερο από το βορειο-ιρλανδικό κόμμα DUP (10 βουλευτές), που στηρίζει την κυβέρνηση των Συντηρητικών.

Το κόμμα των Συντηρητικών έχει πλέον τρεις λιγότερους βουλευτές (314) από όσους είχε στις γενικές εκλογές του 2017, ενώ το κόμμα των Εργατικών έχει 14 λιγότερους – οι οχτώ προσχώρησαν στην «Ανεξάρτητη Ομάδα» και οι άλλοι έξι, που είχαν εκλεγεί με τους Εργατικούς, διατηρούν τις έδρες τους ως ανεξάρτητοι πλέον (δηλαδή συνολικά 248).

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την πλειοψηφία του κοινοβουλίου, όταν υποστηρίζεται από το DUP (δηλαδή 324 βουλευτές), αφού το σύνολο των εδρών όλων των υπόλοιπων κομμάτων ανέρχεται σε 318. Δεν υπολογίζονται οι εφτά βουλευτές του βορειο-ιρλανδικού Sinn Fein, που αν και εξελέγησαν δεν καταλαμβάνουν τις έδρες τους στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας διατηρεί 35 έδρες, το Plaid Cymru τέσσερις, οι Πράσινοι μία και οι ανεξάρτητοι οχτώ.

(φώτο: Pexels)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.