«Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ είναι εξοργισμένος που η Βουλγαρία και η Πολωνία στερήθηκαν ρωσικό αέριο, ενώ η Γερμανία και η Αυστρία συνεχίζουν να το λαμβάνουν», όπως μεταδίδει η βουλγαρική εφημερίδα Dnevnik
Στη Βουλγαρία, μετά την αναστολή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας πολιτική κρίση.
Ο πρώην Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έσυρε σκόπιμα τη χώρα σε αυτό το πρόβλημα για να ξεπλύνει χρήματα μέσω μεσαζόντων.
Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Ενέργειας Ντελιάν Ντόμπρε εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν άνοιξε λογαριασμό στο ρούβλι με την Gazprombank προκειμένου να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο σε υψηλότερη τιμή μέσω μεσαζόντων.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία ετοιμάζονται να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλι με την Gazprombank στην Ελβετία.
Η Βουλγαρία και η Πολωνία το αρνήθηκαν κατ’ αρχήν και τώρα οι κυβερνήσεις τους ψάχνουν…αγωνιωδώς εναλλακτικές!
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος προσβλέπει στην ένταξή της στη ζώνη Σένγκεν το 2026
- Viral το βίντεο με την Μπριζίτ Μακρόν σε ρόλο DJ σε φιλανθρωπική εκδήλωση – Ποιο τραγούδι χόρεψε
- Άμεσες πληρωμές έως 1.000 ευρώ μέσω IRIS, σύμφωνα με τον Πιερρακάκη
- Καλαμάτα: Τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας διεκδικεί τον τίτλο της καλύτερης του κόσμου (photo)
- Συναντήσεις του νέου Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με δημάρχους
- «Αιχμηρά» λόγια της Ζαχάροβα σε σχέση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
- Χονγκ Κονγκ: Στους 168 οι νεκροί από την πυρκαγιά του Νοεμβρίου
- Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον δικαιούχους
- Δηλώσεις Δένδια από τη Φ/Γ «Κίμων» και αναφορά στην «Ατζέντα 2030»
- Ο Κινέζος ΥΠΕΞ δήλωσε στον Ιρανό ομόλογό του ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στη “χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις”
Κύρια Θέματα









