• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου, βγάζει τον ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Θέλει να αντιμετωπίσει τις συμμορίες

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου, βγάζει τον ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Θέλει να αντιμετωπίσει τις συμμορίες

Ο Μπολσονάρου ο οποίος ακολουθεί μια Εθνική πολιτική τύπου Τραμπ, αιφνιδίασε τους πάντες.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, ανέπτυξε ομοσπονδιακό στρατό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Έκανε αυτή την κίνηση, ώστε να αντιμετωπίσει την έξαρση της βίας από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Πιθανότατα μέχρι το τέλους της εβδομάδας, 300 στρατιώτες θα περιπολούν στις πόλεις της περιοχής για να τερματιστούν οι πράξεις βανδαλισμού, δήλωσε ο Γκιλέρμε Τεόφιλο, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βραζιλίας Agencia Brasil.

Η εντολή για την ανάπτυξη του στρατού υπεγράφη την Παρασκευή από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας, τον πρώην δικαστή κατά της διαφθοράς Σέρζιο Μόρο.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη Τρίτη και ανήγγειλε ένα πρόγραμμα που προβλέπει σκλήρυνση της πολιτικής για την ασφάλεια και ενίσχυση του δικαστικού συστήματος.

Βλέπουμε ότι εφαρμόζει ακριβώς αυτά που είχε πει προεκλογικά. Αυτό είναι ακόμα ένα σημείο, που μας δείχνει ότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος, ακολουθεί την «συνταγή του Τραμπ».

Η απάντηση των συμμοριών, στην κίνηση του Μπολσονάρου

Δύο εγκληματικές συμμορίες επέλεξαν μάλιστα να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους για να αντιμετωπίσουν τις αρχές, δηλώνουν αξιωματούχοι της ασφάλειας στον ενημερωτικό ιστότοπο G1.

Πολλές πόλεις της Σεαρά είχαν ήδη αποτελέσει στόχο επιθέσεων τον περασμένο Μάρτιο, μετά την εγκατάσταση παρεμβολέων κινητών τηλεφώνων στις φυλακές.

Η Βραζιλία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται στις φυλακές, καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τα πράγματα είναι και δύσκολα και επικίνδυνα. Τον Ιούνιο του 2016 στις φυλακές της κρατούνταν 726.712 άνθρωποι, δηλαδή ο διπλάσιος αριθμός από αυτόν που μπορούν επισήμως να στεγάσουν τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι φονικές συγκρούσεις φέρνουν τακτικά στο προσκήνιο την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σωφρονιστικό σύστημα της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής, στην οποία οι έγκλειστοι συνωστίζονται σε παλιά κτίρια τα οποία είναι υπερπλήρη.

Ο Μπολσονάρου θέλει να βάλει τέλος στην άνοδο της εγκληματικότητας στη Βραζιλία. Επίσης χαλαρώνει την νομοθεσία για την οπλοφορία, ώστε να μπορούν να αμυνθούν οι πολίτες της χώρας.

Τα σχόλια δικά σας!

  • 105
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...