Ο δεξιός πρώην πρόεδρος εισήχθη στις 24 Δεκέμβριου στην ιδιωτική κλινική DF Star της Βραζιλίας και ανήμερα τα Χριστούγεννα χειρουργήθηκε για βουβωνοκήλη.
«Όλα πάνε καλά μετεγχειρητικά, επομένως προβλέπουμε ότι θα βγει αύριο» Πέμπτη, είπε ο χειρουργός Κλαούντιο Μπιρολίνι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο Μπολσονάρου, 70 ετών, υποφέρει από τις συνέπειες της επίθεσης που δέχτηκε το 2018, όταν ένας άνδρας τον μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης. Τα επόμενα χρόνια υποβλήθηκε σε πολλές, σοβαρές επεμβάσεις.
Τον Σεπτέμβριο το Ανώτατο Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα πραξικοπήματος μετά την ήττα του στις εκλογές του 2022 απέναντι στον νυν πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Τις τελευταίες ημέρες ο Μπολσονάρου υποβλήθηκε επίσης σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις επίμονου λόξιγκα από τις οποίες υποφέρει εδώ και μήνες. Ο γιατρός Μπιρολίνι διευκρίνισε ότι οι επεμβάσεις στο φρενικό νεύρο, που ελέγχει το διάφραγμα, μείωσαν την ένταση των κρίσεων, αλλά δεν τις σταμάτησαν τελείως. Ο καρδιολόγος του, ο Μπραζίλ Καϊάντο, υπογράμμισε ότι η ψυχολογική κατάστασή του επιδεινώνεται σημαντικά όταν αντιμετωπίζει αυτές τις παρατεταμένες κρίσεις.
Οι συνήγοροι του Μπολσονάρου ζητούν να εκτίσει την ποινή του σε κατ’ οίκον περιορισμό, επικαλούμενοι την κατάσταση της υγείας του, δεδομένου ότι πρόσφατα διαγνώστηκε και με καρκίνο του δέρματος.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EFE photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ειρ. Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της υπέρτασης, στο πλαίσιο του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
- ΕΤΑΔ: Online οι αιτήσεις εκμίσθωσης παλαιών αιγιαλών ή αιγιαλών από όμορες επιχειρήσεις, έως τις 30/4 μέσω του site της εταιρείας
- Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ λόγω Ιράν – Τι τόνισε στην επιστολή του
- Το μήνυμα προειδοποίησης από τον Λευκό Οίκο για την Ευρώπη (video)
- Μ. Θεμιστοκλέους: Από τα 350.000 δωρεάν ραντεβού πολιτών μηνιαίως έχουμε ξεπεράσει πλέον τα 550.000
- Μ. Χαρακόπουλος: Ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τη Νέα Δημοκρατία
- Yφυπουργός Εθν. Οικονομίας & Οικονομικών: Σημαντικές μειώσεις φόρων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ
- Συνάντηση εμπειρογνωμόνων από όλη την Ευρώπη για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στην οικογενειακή ζωή
- Οι προτάσεις της ΚΕΕΕ για τον νέο επιμελητηριακό νόμο – Αξιολόγηση, κατάρτιση και στήριξη εργαζομένων
- Τότε είπε ο Τραμπ πως θα πάει στην Κίνα









