Βουλγαρία: Το ΑΕΠ θα ξεπεράσει φέτος τα 120 δισ. λέβα, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Την εκτίμηση ότι το βουλγαρικό ΑΕΠ θα ξεπεράσει φέτος τα 120 δισ. λέβα,

όταν πριν από μια πενταετία διαμορφωνόταν στα 50 δισ. λέβα, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ενός νέου εργοστασίου παραγωγής ανταλλακτικών αυτοκινήτων στη Βιομηχανική Ζώνη του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), επένδυση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπογραμμίζοντας ότι η Βουλγαρία διαθέτει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και, παράλληλα, παρέχει στους επενδυτές σημαντικά κίνητρα για να δραστηριοποιηθούν, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επισήμανε πως Βούλγαροι που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό σε αναζήτηση καλύτερης εργασίας, επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να εργαστούν, έχοντας στις “αποσκευές” τους πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία, η οποία εκτιμάται ότι θα δώσει προστιθέμενη αξία στο σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Στο νέο εργοστάσιο θα απασχοληθούν 400 άτομα και όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας της Βουλγαρίας, η “Odelo Bulgaria Ltd”, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο έλαβε πιστοποιητικό επενδυτή κατηγορίας Α. Πρόσφατα, η εταιρεία εγκαινίασε ένα κέντρο ανάπτυξης στη Σόφια, όπου θα απασχοληθούν περίπου 40 μηχανικοί για να σχεδιάσουν αξεσουάρ αυτοκινήτων, κυρίως φωτισμού, τελευταίας τεχνολογίας. Το νέο εργοστάσιο στο Πλόβντιβ είναι αλληλένδετο με αυτό στη Σόφια ανακοίνωσε η εταιρεία, που έχει συνολικά έξι εργοστάσια παγκοσμίως (επενδύσεις ύψους 253 εκατ. ευρώ την τελευταία επταετία, στις οποίες απασχολούνται 4.000 άτομα).

(1 ευρώ= 1,9561 λέβα)

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...