• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Μήνυμα Γ. Χαν στις αρχές της χώρας για την ευρωπαϊκή της προοπτική

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Μήνυμα Γ. Χαν στις αρχές της χώρας για την ευρωπαϊκή της προοπτική

Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων,

προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ένταξής της στην ευρωπαϊκή “οικογένεια” επισημάνθηκε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν, στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με αξιωματούχους της χώρας.

Ο κ. Χαν, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επισήμανε πως η ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης δεν αφορά και ούτε σχετίζεται με την ικανοποίηση των αξιωματούχων στις Βρυξέλλες, αλλά αφορά αποκλειστικά τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της βαλκανικής αυτής χώρας.

Ο Επίτροπος, στη διάρκεια των επαφών που είχε με αξιωματούχους της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, συζήτησε μαζί τους την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων σε καίριους τομείς, όπως της οικονομίας, της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, της αναβάθμισης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και της διασφάλισης πρόσβασης όλων των πολιτών σ’ αυτό.

Οι πολίτες πρέπει να δουν τη διαφορά, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαν, σε μία από τις αναρτήσεις του στο Twitter και προσέθεσε ότι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα σε σχέση με τη χορήγηση στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ είναι να υπάρχει ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον.

Εξάλλου, σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Hina” επισημαίνεται ότι ο Επίτροπος τόνισε πως η γνωμοδότηση της Επιτροπής για το προαναφερόμενο θέμα ενδέχεται να δημοσιευθεί στα τέλη του Μαΐου, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε οι κυβερνητικές αρχές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στη μία από τις δύο οντότητές της (την κροατο-μουσουλμανική ομοσπονδία) θα έχουν εδραιωθεί, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του 2018.

«Η φιλοδοξία μας είναι να δημοσιεύσουμε τη γνωμοδότηση μέχρι τα τέλη Μαΐου, υπό την προϋπόθεση ότι οι αρχές θα είναι “εγκατεστημένες” όχι μόνο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά και στο επίπεδο της ομοσπονδιακής οντότητας. Πρέπει να έχουμε έναν συνομιλητή και αρχές που θα συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτά τα ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...