• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βόμβα Τραμπ: Τρομοκρατικές οργανώσεις τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών

Βόμβα Τραμπ: Τρομοκρατικές οργανώσεις τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών

Ανοιχτό πόλεμο κατά των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών ανακοίνωσε ότι ξεκινάει ο Τραμπ.

Οι εξαρτησιογόνες ουσίες έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα στην αμερικανική κοινωνία. Πολλοί εδώ και δεκαετίες είπαν ότι θα βάλουν ένα τέλος στο πρόβλημα, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνησή του θα εντάξει τα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζει, εξαιτίας του ρόλου των συμμοριών αυτών του οργανωμένου εγκλήματος στη διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς και στην εμπορία ανθρώπων.

«Θα προστεθούν. Δουλεύω πάνω σε αυτό τις τελευταίες 90 ημέρες. Ξέρετε, το να χαρακτηριστούν [τα καρτέλ τρομοκρατικές οργανώσεις] δεν είναι εύκολο, πρέπει να ολοκληρώσεις μια διαδικασία, κι έχουμε προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον συντηρητικό παρουσιαστή Μπιλ Ο’ Ράιλι και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News χθες Τρίτη.

Τη Δευτέρα, ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερος και δεν αναμένει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Δείτε το βίντεο:

photo:eurokinissi