«Βόμβα» στις ΗΠΑ! Τρίτη ΠΤΩΧΕΥΣΗ τράπεζας σε λίγες εβδομάδες!

Κατά τα άλλα οι Ρώσοι θα κατέρρεαν οικονομικά.

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι τραπεζικές αρχές στις ΗΠΑ.

H Υπηρεσία Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνιας (DFPI) ανακοίνωσε σήμερα ότι η αναφερόμενη υπηρεσία έθεσε υπό τον έλεγχό της την τράπεζα First Republic Bank (FRB).

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε μέσα σε δύο μήνες.

Η DFPI διόρισε την ομοσπονδιακή υπηρεσία (Federal Deposit Insurance Corporation FDIC) για την εποπτεία της αναφερόμενης τράπεζας, ενώ ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε μία προσφορά από την JPMorgan Chase Bank και από την National Association, Columbus, Ohio για τη διαχείριση όλων των καταθέσεων.

“Η κυβέρνησή μας, μας προσκάλεσε όπως κι άλλους να επιταχύνουμε (τις διαδικασίες) και το πράξαμε”, δήλωσε ο Τζέιμς Ντάιμον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase. “Η οικονομική μας ευρωστία, οι ικανότητές μας και το επιχειρηματικό μοντέλο μας, μας επέτρεψαν να καταρτίσουμε μία πρόταση προσφοράς για την υλοποίηση της μετάβασης, με με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώσουμε τα κόστη για το Ταμείο Ασφάλισης των Καταθέσεων (DIF).

Η κίνηση αντιπροσωπεύει την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών να στηρίξουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο έχει πλέον υποστεί τρεις μεγάλες τραπεζικές πτωχεύσεις τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Η Silicon Valley Bank και η Signature Bank και οι δύο εξαγοράστηκαν από την FDIC τον περασμένο μήνα μετά από τρεξίματα σε αυτές τις τράπεζες από τους πελάτες τους.

Κι όλα αυτά ενώ ήδη υπάρχουν αρκετές “κασσάνδρες” που προβλέπουν κι άλλες καταρρεύσεις δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τους επόμενους μήνες.

(Freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί