Ρώσος διπλωμάτης: “Μόνο τότε θα αρχίσουν οι συνομιλίες με τη Δύση”

Ποιόν όρο έβαλε; Μιλάει εξ ονομάτος του Κρεμλίνου άραγε;

Υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όσο εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και «μισθοφόροι» παραμένουν στην Ουκρανία και όσο συνεχίζεται η παροχή όπλων από τη Δύση προς τη χώρα.

Σε συνέντευξη στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Αλεξάντρ Νταρτσίεφ, επικεφαλής του τμήματος Βόρειας Αμερικής στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα είναι πρόωρες «έως ότου σταματήσει η ροή όπλων και χρηματοδότησης για το καθεστώς του (Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ) Ζελένσκι και αποσυρθούν οι Αμερικανοί και ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες/μισθοφόροι/εκπαιδευτές».

Ο συνολικός αριθμός των νατοϊκών (ή πρώην νατοϊκών) αξιωματούχων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία είναι άγνωστος, ωστόσο υπάρχουν και εργάζονται με σκοπός κυρίως την εκπαίδευση και οργάνωση των ουκρανικών Ε.Δ.

Στα σχόλιά του, ο Νταρτσίεφ δήλωσε ότι πριν από τις συνομιλίες θα χρειαστεί επίσης να προηγηθεί η «αναγνώριση της πραγματικότητας που έχουμε καθορίσει επί του εδάφους», σε μια προφανή αναφορά στον έλεγχο από τη Ρωσία τμημάτων στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί