• Αρχική
  • Άρθρα
  • «ΒΟΜΒΑ» από τη Ρωσία: Δεν το κρύβουν- Όλοι το απευχόμαστε, ΌΜΩΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΒΟΜΒΑ» από τη Ρωσία: Δεν το κρύβουν- Όλοι το απευχόμαστε, ΌΜΩΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια δήλωση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών που πρέπει να διαβαστεί με προσοχή.

Ο Σεργκει Ριαμπκόφ, κατά την παρουσίαση της έκθεσης του Ρωσικού ΥΠΕΞ, που είχε ως θέμα της τη «νέα αντίληψη και τους τρόπους ενίσχυσης της πολυμερούς στρατηγικής σταθερότητας», ανέφερε κάτι που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση παγκόσμια. Δήλωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι υπάρχει ΥΠΑΡΚΤΟΣ κίνδυνος πυρηνικού πολέμου.

Συγκεκριμένα ανέφερε, πως «υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει ένας πυρηνικός πόλεμος. Είναι ιδιαίτερα εμφανής η αρνητική δυναμική που εκδηλώνεται τον τελευταίο χρόνο».

Και συνέχισε «οι ενέργειες των δυτικών συναδέλφων γίνονται πιο συναισθηματικές και κατά καιρούς αρκετά επιθετικές.«(Οι δυτικοί) αποφεύγουν να συζητήσουν επί της ουσίας ζητήματα που έχουν ωριμάσει, μπλοκάρουν το έργο των διαύλων διαλόγου, συνεχίζουν να προκαλούν κλονισμούς στην αρχιτεκτονική ελέγχου των εξοπλισμών, σκόπιμα υιοθετούν μια απροκάλυπτη καταστροφική πολιτική επιδιώκοντας να ακυρώσουν τους αποτελεσματικούς εκείνους μηχανισμούς που οικοδομήθηκαν από δεκαετίες και οδηγούσαν σε αποτελεσματικές συμφωνίες στον τομέα της ασφάλειας και σταθερότητας,».

Όπως θα περίμενε κανείς, φυσικά στο τέλος πρόσθεσε πως οι πυρηνικές δυνάμεις δεν πρέπει να επιτρέψουν κάτι τέτοιο, πράγμα όμως που σύμφωνα με τα όσα ανέφερε παραπάνω, φαίνεται ολοένα και λιγότερο πιθανό. Οδεύουμε επομένως κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, προς έναν παγκόσμιο πόλεμο, στον οποίο θα συμμετάσχουν όλες οι πυρηνικές δυνάμεις; Ας ελπίσουμε πως όχι.

Ένας τέτοιος πόλεμος, δεδομένου των εξελιγμένων όπλων που διαθέτουν πλέον όλες οι μεγάλες χώρες, θα επέφερε τρομακτικές καταστροφές στην επιφάνεια του πλανήτη μας. Δύσκολα θα έμενε οτιδήποτε «όρθιο» μετά από μια τέτοια παγκόσμια σύγκρουση, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιούταν το σύνολο των πυρηνικών παγκοσμίως!

Μάλιστα ορισμένες χώρες μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ, έχουν αναπτύξει όπλα που θα χρησιμοποιηθούν ακόμη και για συγκρούσεις στο διάστημα. Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι να μην γίνει η…«αρχή» γιατί αν γίνει πολύ δύσκολα θα έρθει το τέλος. Ένα τέλος στο οποίο τίποτα δεν θα θυμίζει τον πλανήτη γή που ξέρουμε σήμερα. Έναν πόλεμο κατά τον οποίο οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκες όπως είχε πεί ο Πατροκοσμάς.

Κακά τα ψέματα, το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου είναι πάντα υπαρκτό, όσο κι αν δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε. Ελπίζουμε η λογική προειδοποίηση του Ρώσου ΥΠΕΞ αλλά και σίγουρα πολλών άλλων αξιωματούχων στον πλανήτη, να πιάσει τόπο.

Βέβαια, η Ρωσία προετοιμάζεται για την πιθανότητα ενός τέτοιου πολέμου εδώ και πολλά χρόνια, το ίδιο και άλλες χώρες, οι οποίες αναπτύσσουν ακόμη και σήμερα νέα πυρηνικά όπλα! Ας ευχηθούμε να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.