Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων εισηγήθηκαν σήμερα ένα νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να αφαιρεθούν εξουσίες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια του Κογκρέσου να «χαλιναγωγήσει» τον Λευκό Οίκο μετά τις «υπερβάσεις» που θεωρούν ότι έγιναν επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.
Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι και ο βουλευτής Άνταμ Σιφ σχεδιάζουν να παρουσιάσουν το νομοσχέδιο σε μια συνέντευξη Τύπου. Υποστηρίζουν ότι ο «Νόμος για την Προστασία της Δημοκρατίας μας» θα αποκαταστήσει την ισορροπία των εξουσιών, μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.
Μεταξύ άλλων προβλέπονται νέα όρια σε ό,τι αφορά τη χρήση της προεδρικής χάρης για κατηγορίες περί «περιφρόνησης» ή «παρεμπόδισης» του έργου του Κογκρέσου.
Επίσης, ο πρόεδρος δεν θα μπορεί να δώσει χάρη στον εαυτό του ενώ θα ληφθούν και μέτρα για να αποτραπούν οι παρεμβάσεις στις εκλογές από το εξωτερικό.
Το νομοσχέδιο προβλέπει αυξημένη προστασία για τους καταμηνυτές ατασθαλιών, αλλά και την προστασία των γενικών επιθεωρητών. Το Κογκρέσο θα έχει λόγο στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης εθνικής ανάγκης.
Πρόκειται για μία κίνηση που ερμηνεύεται και ως «πρόβλεψη» για τυχόν επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ το 2024.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα έχοντας τεράστια επιρροή σε μεγάλη μερίδα πρωτοκλασάτων στελεχών του και φυσικά πάνω σε πολλά εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακοκαιρία Byron: Άνοιξε η αριστερή λωρίδα στην Αθηνών-Κορίνθου – Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί
- Ι.Χ. έπεσε στη θάλασσα στην Καλαμάτα – Απεγκλωβίστηκε ο 86χρονος οδηγός
- Νο1 στον κόσμο: Οι ξένοι μετακομίζουν στην Ελλάδα για να συνταξιοδοτηθούν!
- Γουιάνα: Πεδίο αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1000 κεραυνοί μέσα σε μία ώρα στη Ραφήνα! Η νύχτα έγινε μέρα στο “Ελ. Βενιζέλος”, vid
- Νταλίκα κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα στην Εθνική Οδό! Συνελήφθη ο οδηγός
- Σημαντική εξέλιξη στο δεξιό Τέξας
- Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων
- Φώκια πήγε να “τα πιεί”…σε μπαρ στην Νέα Ζηλανδία! Viral το βίντεο
- Αναβολή της συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας λόγω της κακοκαιρίας









