• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βενεζουέλα: Πανδαιμόνιο!Αυτοανακυρήχθηκε πρόεδρος ο εκλεκτός του Μαδούρο (βίντεο)

Βενεζουέλα: Πανδαιμόνιο!Αυτοανακυρήχθηκε πρόεδρος ο εκλεκτός του Μαδούρο (βίντεο)

Πανδαιμόνιο επικράτησε κατά την εκλογή προέδρου της Εθνοσυνέλευσης στη Βενεζουέλα.

Μέσα στην οχλαγωγἰα που επικρατούσε στο Κοινοβούλιο, ο εκλεκτός του προέδρου Μαδούρο, Λουίς Παρά, αυτοανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος του κοινοβουλίου, αρπάζοντας το μεγάφωνο στα χέρια.

Ο Νικολάς Μαδούρο από την πλευρά του αναγνώρισε τον Λουίς Παρά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που «εκδιώχθηκε» ο Γκουαϊδό, ενώ νωρίτερα απόντων του Γκουαϊδό και πολλών βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο εκλεκτός του προέδρου Μαδούρο, Λουίς Παρά, βρήκε την ευκαιρία να αυτοανακηρυχθεί νέος πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση VTV.

Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας επανεξελέγη ο Χουάν Γκουαϊδό μετά από μια επεισοδιακή ψηφοφορία, αφού η αστυνομία τον εμπόδισε να εισέλθει στο κτίριο του κοινοβουλίου, οπότε και έλαβε το χρίσμα από τους βουλευτές που τον στηρίζουν, στα γραφεία της αντικυβερνητικής εφημερίδας El Nacional, στο Καράκας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τον συνεχάρη «για την επανεκλογή του» και καταδίκασε «τις ατελέσφορές προσπάθειες» του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο «να αρνηθεί τη βούληση της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης».

photo video screengrab