και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ.
Νωρίς την Παρασκευή το πρωί άγνωστοι βανδάλισαν ένα σπίτι στο Σαν Φρανσίκο που ανήκει στην Πελόζι, σύμφωνα με την αστυνομία.
“Άγνωστοι δράστες έγραψαν με σπρέι στην πόρτα του γκαράζ και άφησαν ένα κεφάλι γουρουνιού στο πεζοδρόμιο”, ανακοίνωσε η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο. Εξάλλου στο σπίτι του ΜακΚόνελ στο Κεντάκι άγνωστοι έγραψαν το σύνθημα “πού είναι τα λεφτά μου;”.
The homes of Senator Mitch McConnell and Speaker Nancy Pelosi have been reported vandalized, days after the contentious passage of a stimulus bill. https://t.co/vK9ACEoC3m
— Bob Reid (@rhreid) January 3, 2021
Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν εν μέσω πολιτικής διαμάχης στο Κογκρέσο για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους Αμερικανούς που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.
Την Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων, οπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, ψήφισε υπέρ της αύξησης της βοήθειας που θα λάβουν οι Αμερικανοί από τα 600 δολάρια στα 2.000.
Η πρόταση υιοθετήθηκε στη Βουλή με τη στήριξη περισσότερων από 40 Ρεπουμπλικάνων. Όμως η Γερουσία, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν ενέκρινε τη πρόταση, παρά την προτροπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Σε ανακοίνωσή του χθες Σάββατο μετά το επεισόδιο του βανδαλισμού ο ΜακΚόνελ εξέφρασε την εκτίμησή του για όλους τους κατοίκους του Κεντάκι που συμμετείχαν στη δημοκρατική διαδικασία “είτε συμφωνούν μαζί μου είτε όχι”. “Αυτό είναι διαφορετικό”, τόνισε. “Ο βανδαλισμός και η πολιτική του εκφοβισμού δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας”.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα βιώσει τον πιο σκοτεινό Δεκέμβριο της τελευταίας 90ετίας;
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
- Τι αναφέρει το Κρεμλίνο για την πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα
- Ο μεγαλύτερος 3D παγκόσμιος χάρτης καταγράφει 2,75 δισεκατομμύρια κτίρια
- Ο Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων: “Ο Ρομπ Ράινερ είχε Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ – Πολύ κακός”, vid
- Συγκλονιστικό το παρασκήνιο: Ρωσικοί ισχυρισμοί για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









