• Αρχική
  • Άρθρα
  • Β.Συρία: Ο στρατός του Άσαντ σε συνεργασία με τη Ρωσία απελευθερώνει χωριά που κατείχαν τζιχαντιστές

Β.Συρία: Ο στρατός του Άσαντ σε συνεργασία με τη Ρωσία απελευθερώνει χωριά που κατείχαν τζιχαντιστές

Σημαντικές επιτυχίες κατά των ισλαμιστών ανταρτών, παρά τις σημερινές απώλειες.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από συμμαχικούς μαχητές από λαϊκές ομάδες άμυνας, κατάφεραν να σημειώσουν περαιτέρω πρόοδο στην περιοχή της νότιας υπαίθρου της Ιντλίμπ, απελευθερώνοντας περισσότερα χωριά από τα χέρια των υποστηριζόμενων από την Τουρκία αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών.

Το συριακό καθεστώς κατέλαβε 16 χωριά και πόλεις τις τελευταίες 36 ώρες, μετά από συγκρούσεις με ομάδες αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών. Οι ανακτηθείσες περιοχές είναι οι Sheikh Damis, Hantutin, Rakaya, Τal Al-Nar, Kafr Sajna, Sheikh Mustafa, Maarrat Al-Sin, Jabbala, Maarrat Mater, Maar Zita, Ba’rabu, Arinbeh και Maarrat Hurmah.


Συγκεκριμένα, τα χωριά Maarrat Al-Sin και Maarrat Mater βρίσκονταν υπό τον πλήρη έλεγχο των τζιχαντιστών της Jabhat Fatah al-Sham, ομάδας που έγινε γνωστή με το προηγούμενο όνομά της, “Μέτωπο αλ-Νούσρα”, που ήταν το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Συρία.

Οι ακτιβιστές του SOHR έχουν καταγράψει περισσότερους θανάτους στις τάξεις των αντιμαχόμενων δυνάμεων στην πόλη Nayrab, ανατολικά της Ιντλίμπ. Έξι αντικαθεστωτικοί μαχητές του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (NFL) και τέσσερις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις σημερινές συγκρούσεις και βομβαρδισμούς. Ενώ έξι Σύριοι στρατιώτες επίσης σκοτώθηκαν στις ίδιες συγκρούσεις.

Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας πραγματοποίησε αρκετές επιδρομές στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Taftanaz, το οποίο χρησιμοποιείται από τις τουρκικές δυνάμεις ως στρατιωτική βάση, στα βορειοανατολικά της Ιντλίμπ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατέγραψε θανάτους αμάχων, ως αποτέλεσμα των πυραυλικών επιθέσεων σε πολλά σχολεία στην πόλη Ιντλίμπ.

Ο αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν από τις ρουκέτες ανήλθε σε τέσσερις, μεταξύ των οποίων δύο δάσκαλοι, μια δασκάλα και ένας μαθητής. Εν τω μεταξύ, τα καθεστωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αρκετές αεροπορικές επιδρομές με στόχο κατοικημένες γειτονιές της πόλης Ιντλίμπ, στις οποίες έχουν καταφύγει διάφοροι τζιχαντιστές και αντικαθεστωτικοί, με τις φήμες ότι χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, να πληθαίνουν. Από τις επιδρομές τραυματίστηκαν πέντε άμαχοι.

Ο αριθμός των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από το καθεστώς και τα ρωσικά αεροπλάνα αυξήθηκαν σε περισσότερες από 150 σε περιοχές εντός και γύρω από την πόλη Ιντλίμπ, την πόλη Sarmin, τις πόλεις Al-Nayrab, Qominas, Al-Mastumma, στρατόπεδο Taftanaz, Mussaybin, Ma’arat Alia και Jabal al-Zawiya στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ.

(capital – φωτο:screenshot)