αφήνοντας πέντε αγνοούμενους και άλλους οκτώ τραυματίες από το απόγευμα της Πέμπτης (23/2).
Πέντε άνθρωποι αγνοούνται μετά από πυρκαγιά σε αποθήκη στην πολιτεία Βερακρούζ που είχε στείλει άλλους τρεις σε νοσοκομείο, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Η αιτία αυτής της πυρκαγιάς, η οποία είχε κατασβεστεί, δεν είχε ακόμη προσδιοριστεί, πρόσθεσε η εταιρεία.
Όπως μετάδωσε το πρακτορείο Reuters, η Pemex επιβεβαίωσε σε μεταγενέστερη δήλωση το βράδυ της Πέμπτης ότι μια ξεχωριστή πυρκαγιά στο διυλιστήριο Minatitlan, επίσης στη Βερακρούζ, ήταν υπό έλεγχο, αφού τραυματίστηκαν πέντε άτομα.
Αυτή η πυρκαγιά δεν διέκοψε τη λειτουργία του διυλιστηρίου, είπε η Pemex, προσθέτοντας ότι «υποτίθεται ότι η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς ήταν η απορροή προϊόντος σε μια καυτή επιφάνεια».
Μια τρίτη πυρκαγιά αναφέρθηκε επίσης την Πέμπτη από κοινοτικό συναγερμό σε μονάδα στο διυλιστήριο πετρελαίου της Pemex’s Deer Park, στο Τέξας. Αργότερα ενημερώθηκε με μια απολύτως σαφή ειδοποίηση.