• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Τραμπ: Θα αντιμετωπίσουμε επιτυχώς οποιοδήποτε «χριστουγεννιάτικο δώρο» από τη Βόρεια Κορέα

Τραμπ: Θα αντιμετωπίσουμε επιτυχώς οποιοδήποτε «χριστουγεννιάτικο δώρο» από τη Βόρεια Κορέα

Την βεβαιότητά του πως οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν με μεγάλη επιτυχία την «χριστουγεννιάτικη έκπληξη» που προετοιμάζει η Βόρεια Κορέα, εξέφρασε σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ παρακολούθησαν στενά τη Βόρεια Κορέα μετά από αναφορές ότι η Πιονγιάνγκ συνέχισε τις δοκιμές πυραύλων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε την προειδοποίηση του αρχηγού της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, για ένα «δώρο Χριστουγέννων».

«Θα μάθουμε τι είναι η έκπληξη και θα το αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επιτυχία. Θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους από το θέρετρό του, Μαρ α Λάγκο.

«Ίσως είναι ωραίο δώρο», αστειεύτηκε. «Ίσως είναι ένα δώρο που (ο Κιμ γιονγκ Ουν) μου στέλνει ένα όμορφο βάζο» πρόσθεσε.

Η δήλωση αναφέρεται στην προειδοποίηση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Thae Song, στις 3 Δεκεμβρίου, ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να περιμένουν ένα «δώρο Χριστουγέννων» από την Πιονγιάνγκ.

Απαντώντας σε αυτό, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσπάθειες επιτήρησης στην κορεατική χερσόνησο.

Σύμφωνα με την Aircraft Spots, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινές πτήσεις αναγνώρισης στην περιοχή.

Οι εντάσεις στην περιοχή αυξήθηκαν εν μέσω της κατάρρευσης των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον.

Από το 2018, η Βόρεια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν δύο διμερείς συνόδους κορυφής στις οποίες, και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους, ενώ οι ΗΠΑ πιέζουν για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν τους τελευταίους μήνες, αφού οι ΗΠΑ ζήτησαν πιο αποφασιστικά βήματα από τη Βόρεια Κορέα, ενώ η Πιονγιάνγκ επέκρινε την Ουάσινγκτον ότι δεν ανταποκρίθηκε στις κινήσεις καλής θέλησής της.

Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε δοκιμές πυραύλων στη Θάλασσα της Ιαπωνίας τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή.

Τον Οκτώβριο, η Πιονγκγιάνγκ έδωσε προθεσμία στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του έτους ώστε να καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για την προώθηση της διαδικασίας αποπυρηνικοποίησης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι ο διάλογος για την αποπυρηνικοποίηση που προώθησε η Ουάσιγκτον δεν ήταν παρά ένα «ανόητο κόλπο».

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...