Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε ένα podcast που μεταδόθηκε σήμερα Τρίτη ότι έχει ένα «συγκεκριμένο σχέδιο» για να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν θα το αποκαλύψει για να μην χαλάσει την «έκπληξη».
«Εάν κερδίσω, ως εκλεγμένος πρόεδρος, θα φροντίσω να επιτευχθεί μια συμφωνία, αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο.
«Έχω ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για να σταματήσω την Ουκρανία και τη Ρωσία. Και έχω μια κάποια ιδέα –μάλλον όχι σχέδιο, αλλά μια ιδέα– για την Κίνα», διαβεβαίωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Λεξ Φρίντμαν.
Ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε να γίνει πιο σαφής όσον αφορά τις λεπτομέρειες αυτών των υποθετικών σχεδίων του.
«Αν σας τις δώσω, δεν θα μπορώ να τις χρησιμοποιήσω», είπε, επιμένοντας ότι είναι ανάγκη να κρατήσει ένα στοιχείο «έκπληξης».
Εκτίμησε πως οι Ουκρανοί «λένε ψέματα» για τους αριθμούς των νεκρών που έχουν στον πόλεμο.
«Αυτός είναι ένας πόλεμος που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί. Εκατομμύρια άνθρωποι…Νομίζω ότι οι οι νεκροί (που θα ανακοινωθούν) θα είναι πολύ μεγαλύτεροι σε αριθμούς. Ο Μπάιντεν είναι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και αυτή (η Καμάλα) θα είναι ακόμα χειρότερη».
Ο Τραμπ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα τερμάτιζε τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «μέσα σε 24 ώρες», χωρίς ποτέ να εξηγήσει το πώς.
Τους τελευταίους μήνες ωστόσο ασκεί κριτική στην Ουάσινγκτον για τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανά για να στηρίξει το Κίεβο και ζητά από την Ευρώπη να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί.
Lex Fridman talks about ending the Ukraine war with Trump! End this before nuclear war! pic.twitter.com/iaamAexNgb
— John V. (@narorome) September 3, 2024
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ-freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Οι δήμοι δεν μπορούν να ρυθμίζουν ζητήματα εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και περιορισμών δόμησης
- Τι θα κάνει η Τουρκία αν οι Βρετανοί χτυπήσουν τον Turkstream; Έχουν γνώση οι «φύλακες» στο Κρεμλίνο
- Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ισόβια στον 50χρονο οικοδόμο για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2024
- Νέο χτύπημα Μητσοτάκη στο TikTok: “Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών – Στο 1,10 ευρώ / λίτρο το πετρέλαιο”
- Νορβηγία: Πρώην φρουρός της πρεσβείας των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία
- Κ. Πιερρακάκης: Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών
- Το Ιράν χαιρετίζει την εκεχειρία μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο Ρώσος μοναχός για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα
- Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ, πριν το ταξίδι Ζελένσκι στις ΗΠΑ για τους Tomahawk
- «Σκάσε»: Η Πελόζι ξέσπασε ενώπιον ρεπόρτερ, vid