Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έντονη πίεση την Παρασκευή προκειμένου η Ουκρανία να προσυπογράψει το σχέδιό του για τη διευθέτηση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, εάν είναι δυνατόν μέσα σε μια εβδομάδα, δηλώνοντας ότι “θα έπρεπε” το σχέδιο αυτό να ταιριάζει στο Κίεβο και τελικά να το εγκρίνει.
“Θα πρέπει να του αρέσει, και εάν αυτό δεν του αρέσει, τότε, ξέρετε, θα πρέπει να συνεχίσουν να πολεμούν”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για την απόρριψη του σχεδίου του από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ υπενθύμισε επίσης πώς είχε πει απερίφραστα στον Ουκρανό ομόλογό του ότι “δεν είχε αυτός τα χαρτιά στα χέρια” κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής τους τον Φεβρουάριο.
Ο 79χρονος ρεπουμπλικάνος επανέλαβε ότι περίμενε να επιλύσει το θέμα του πολέμου πολύ νωρίτερα και πρόσθεσε “Χρειάζονται δύο για να χορέψουν τανγκό”.
«Σε κάποια φάση θα πρέπει να δεχθεί να συμφωνήσει σε κάτι. Θα έπρεπε να έχει κάνει τη συμφωνία (ειρήνης) εδώ και 1-2 χρόνια».
Trump on Zelensky:
— Clash Report (@clashreport) November 21, 2025
He'll have to like the deal.
And if he doesn't like, they should just keep fighting.pic.twitter.com/BCY82idbfL
Reporter: The suggestion you made was that if Zelensky doesn't accept the deal, the US will pull back its support for Ukraine.
— Clash Report (@clashreport) November 21, 2025
Trump: At some point he's gonna have to accept something. You remember right in the Oval Office I said, "You don't have the cards." pic.twitter.com/REw1kHyAci
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA POOL photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θανατηφόρο τροχαίο στο Παγκράτι- ΙΧ παρέσυρε 75χρονη – Είχε μαζί την ΑμεΑ κόρη της
- Με την Γκίλφοϊλ συναντήθηκε ο Κ. Πιερρακάκης
- Ο «πιο τεμπέλης άντρας στον κόσμο» έμεινε ξαπλωμένος για 33,5 ώρες…σε διαγωνισμό!
- Τραμπ σε Ζελένσκι: «Κάνε το deal αλλιώς συνέχισε να πολεμάς, δεν είσαι σε θέση ισχύος», vid
- Νιγηρία: Νέο χτύπημα κατά χριστιανών – Απαγωγή 227 μαθητών και εκπαιδευτικών σε καθολικό σχολείο
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια
- Σημάδια επικείμενης στρατιωτικής «επέμβασης» των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα;
- Αυστηρό «πλαφόν» στις προσλήψεις στο Δημόσιο – Ποιά τάση προκαλεί ανησυχία
- Tουρίστες συρρέουν σε «Χριστουγεννιάτικη αγορά» στο Μπάκινγχαμ…αλλά κάτι δεν πάει καλά!
- Βανς σε διεθνιστές: «Ζείτε εκτός πραγματικότητας αν νομίζετε ότι θα νικήσετε τη Ρωσία»









