Τραμπ προς Ιρανό Πρόεδρο: Μην τολμήσεις να απειλήσεις, ποτέ ξανά την χώρα μου ΓΙΑΤΙ…..

Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα μεταξύ του Τραμπ και του Προέδρου του Ιράν, Ροχανί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή τον Πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί να μην απειλήσει ποτέ ξανά τις ΗΠΑ, μετά την δήλωση του Ιρανού ηγέτη με την οποία καταδίκαζε τις εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης.

«Ποτέ ξανά να μην απειλήσεις τις ΗΠΑ γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί», ανέφερε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter, με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Ο Ροχανί τόνισε την Κυριακή ότι εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι «η μητέρα όλων των πολέμων», αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επικρατήσει η ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θα ανεχθεί τις παράφρονες δηλώσεις σου για τη βία & τον θάνατο», συνέχισε ο Τραμπ. «Πρόσεχε καλά!», συμπλήρωσε ο ρεπουμπλικάνος στην ανάρτησή του.

Τι δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν «φοβάται» να επιβάλλει κυρώσεις «στο ανώτατο επίπεδο» στο καθεστώς της Τεχεράνης, το οποίο αποτελεί «εφιάλτη για τον ιρανικό λαό» και δρα σαν «μαφία», διεμήνυσε την Κυριακή ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον μελών της Ιρανικής διασποράς στην Καλιφόρνια, ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θέλει όλες οι χώρες να μειώσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου «σχεδόν στο μηδέν» μέχρι την 4η Νοεμβρίου και πρόσθεσε πως εάν δεν το κάνουν, θα εκτεθούν στον κίνδυνο να υποστούν Αμερικανικές κυρώσεις.

Σημείωση

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ανήγγειλε τον Μάιο ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά, διότι πιστεύει (ότι αυτή η συμφωνία) χαϊδεύει τα αυτιά των Ιρανών.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu