• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τραμπ: Πολύ συνηθισμένοι οι πύραυλοι της Β. Κορέας -Δεν με προβλημάτισαν οι δοκιμές

Τραμπ: Πολύ συνηθισμένοι οι πύραυλοι της Β. Κορέας -Δεν με προβλημάτισαν οι δοκιμές

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν τον… ενόχλησε η εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα.

Την Πέμπτη η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους και στη συνέχεια δήλωσε ότι αυτή η δοκιμή ήταν μία προειδοποίηση στους «πολεμοχαρείς Νοτιοκορεάτες», προκειμένου να σταματήσουν την απόκτηση τεχνολογικά προηγμένων όπλων και ενάντια στη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με τις ΗΠΑ.

Παρότι πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εκτόξευση των πυραύλων ήταν και μια προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, ο Τραμπ δήλωσε ότι το γεγονός δεν τον προβλημάτισε. «Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά είναι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς και πολλοί έχουν τέτοιους πυραύλους…πολύ συνηθισμένοι πύραυλοι», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ενώ για μία ακόμη φορά τόνισε ότι είναι πολύ καλή η σχέση του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οταν ρωτήθηκε αν τον προβλημάτισαν οι νέες πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας, ο Τραμπ απάντησε: «Οχι καθόλου» και σημείωσε ότι ο Κιμ δεν χαρακτήρισε την εκτόξευση ως προειδοποίηση για τις ΗΠΑ. «Δεν είπε μια προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ. Έχουν τις διενέξεις τους, οι δυο τους. Τις έχουν προ πολλού», δήλωσε, αναφερόμενος στην Βόρεια Κορέα και Νότια Κορέα.


(φώτο: Pexels-πηγή: iefimerida.gr)