Τραμπ: Όταν βλέπεις τους αντίφα… αυτοί είναι βίαιοι τύποι

Την ελπίδα να μη σημειωθούν βίαια επεισόδια σε περίπτωση ήττας των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, που θα γίνουν τον Νοέμβριο, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η δήλωση αυτή έγινε μία ημέρα αφότου οι New York Times αποκάλυψαν το περιεχόμενο συζήτησης που είχε ο Τραμπ με ιερωμένους και προσωπικότητες των ευαγγελικών, στον Λευκό Οίκο. Ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε στη συνάντηση αυτή ότι οι δημοκρατικοί θα προχωρήσουν σε αλλαγές «γρήγορα και βίαια» εάν οι ρεπουμπλικάνοι «χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου».

«Όταν βλέπεις τους αντίφα», συνέχισε αναφερόμενος σε μικρές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής άκρας αριστεράς, «όταν βλέπεις ορισμένες από δαύτες τις οργανώσεις, αυτοί είναι βίαιοι τύποι».

Κληθείς από δημοσιογράφους την Τετάρτη να διευκρινίσει τι εννοούσε, ο Τραμπ απάντησε πως απλά ελπίζει πως «δεν θα γίνουν βίαια επεισόδια». «Γίνονται πολλά ανώφελα βίαια επεισόδια σε όλο τον κόσμο αλλά επίσης και σε αυτήν εδώ τη χώρα, και δεν θέλω να το βλέπω αυτό» είπε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με ευαγγελικούς πάστορες και άλλες προσωπικότητες στον Λευκό Οίκο, το βράδυ της Δευτέρας, ο Τραμπ προειδοποίησε ότι το συντηρητικό πολιτικό του πρόγραμμα θα τεθεί σε κίνδυνο εάν το κόμμα του ηττηθεί στις ενδιάμεσες εκλογές, σύμφωνα με ηχογράφηση της συζήτησης που έδωσε στους Times κάποιος από τους παρόντες. Οι δημοκρατικοί «θα ακυρώσουν όλα όσα έχουμε κάνει και θα το κάνουν γρήγορα και βίαια. Θα τα τερματίσουν αμέσως όλα».

Οι Times ανέφεραν ότι στους δημοσιογράφους επιτράπηκε να ακούσουν μόνο μικρό μέρος της τοποθέτησης του Τραμπ προς τους ευαγγελικούς πάστορες, στο οποίο αναφερόταν στην άμβλωση, τη θρησκευτική ελευθερία και την ανεργία των νέων. Αλλά όταν οι δημοσιογράφοι βγήκαν από την αίθουσα, ο Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε θέμα, περνώντας στο πώς οι ευαγγελικοί μπορούν να βοηθήσουν τους ρεπουμπλικάνους να κερδίσουν τον Νοέμβριο. «Σας ζητώ απλά να βγείτε έξω και να εξασφαλίσετε ότι όλοι (οι ευαγγελικοί) θα ψηφίσουν» είπε ο Τραμπ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το δημοσίευμα των Times.

Διότι «αν δεν ψηφίσουν, θα έχουμε δύο φριχτά χρόνια (σ.σ. ως τις προεδρικές εκλογές του 2020) και θα περάσουμε, ειλικρινά, μια πολύ δύσκολη περίοδο, διότι μετά έχουμε μόνο μια εκλογική διαδικασία. Είσαστε μία εκλογική διαδικασία μακριά από το να χάσετε όλα όσα έχετε» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προειδοποιεί ότι μπορεί να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλει. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, είχε επίσης πει πως πιθανόν οι υποστηρικτές του θα αντιδρούσαν και θα ξεσπούσαν «ταραχές» αν δεν εξασφάλιζε το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu