Η βουλή αναμένεται να ψηφίσει την Τρίτη το εν λόγω νομοσχέδιο των 99σελίδων, ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους βοηθοί της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας του σώματος, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο για την παράταση της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε στενή συνεργασία με το Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Βουλή και η Γερουσία συνέταξαν ένα «πολύ καλό νομοσχέδιο χρηματοδότησης» και κάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς να το ψηφίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ προειδοποίησε ότι οι Δημοκρατικοί «θα κάνουν τα πάντα» για να κλείσουν την κυβέρνηση – το περιβόητο shutdown.
«Ζητώ απ’ όλους σας να μας δώσετε λίγους μήνες για να τα βγάλουμε πέρα μέχρι το Σεπτέμβριο ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βάζουμε σε τάξη τον ‘χρηματοοικονομικό οίκο’ της χώρας», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.
«Οι Δημοκρατικοί θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κλείσουν την Κυβέρνησή μας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό».
Το προτεινόμενο από τους ρεπουμπλικανούς νομοσχέδιο αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες κατά περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μειώνει τις μη στρατιωτικές δαπάνες κατά περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν οι βοηθοί της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.
ΑΠΕΜΠΕ – EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι κρατούν το δάχτυλο στη σκανδάλη παρά την εκεχειρία
- «Μπλόκο» στα social media για τους κάτω των 15 ετών και στο βάθος σύνδεση με την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα!
- ΟΗΕ: Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός εργάζεται για έναν μηχανισμό ασφαλούς διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ
- «Παταγώδης αποτυχία»: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Νετανιάχου λόγω Ιράν
- Σαλβίνι: «Πρέπει να αποφασιστεί μερική αναστολή του Σύμφωνου Σταθερότητας»
- Το Κρεμλίνο χαιρέτησε την κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη
- «Βόμβα» από Ρωσία: Έχουν «ξεκινήσει μυστικές συζητήσεις» στην ΕΕ για την δημιουργία πυρηνικών όπλων
- Τοποθετούνται γιατροί οπλίτες θητείας στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Ρουμέλης και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων
- Σύμβαση για έργα ενεργειακής αναβάθμισης στρατοπέδων υπογράφει σήμερα ο Ν. Δένδιας









