• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τραμπ εναντίον Μπάιντεν ή μήπως εναντίον Ομπάμα; Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί οι αριστεροί στις ΗΠΑ

Τραμπ εναντίον Μπάιντεν ή μήπως εναντίον Ομπάμα; Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί οι αριστεροί στις ΗΠΑ

Θέλουν με κάθε δυνατό μέσο να επιστρέψουν στην εξουσία.

Ακόμη κι αν αυτό προϋπέθετε μία «πολιτική επανενεργοποίηση» του άνδρα που οδήγησε στον «καιάδα» την οικονομία των ΗΠΑ, τον Μπαράκ Ομπάμα.

Έτσι λοιπόν, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχει την Τετάρτη για πρώτη φορά σε εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην αντιπροέδρου του και υποψηφίου προέδρου της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

«Στις 21 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Ομπάμα θα ταξιδέψει στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανίας, κάνοντας προεκλογική εκστρατεία εκ μέρους των Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Μπάιντεν.

Δεν έχουν δοθεί ακόμη άλλες λεπτομέρειες για την προεκλογική εκδήλωση.

Η Φιλαδέλφεια είναι ένα από τις κρίσιμες πολιτείες στην μάχη των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αντίπαλος του Μπάιντεν στις εκλογές του ερχόμενου μήνα, κέρδισε την πολιτεία αυτή με μικρή διαφορά στις εκλογές του 2016.

Ως εκ τούτου οι αριστεροί δεν πρόκειται να πέσουν αμαχητί, επιλέγοντας τον πρώην πρόεδρο να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Τον Απρίλιο ο Μπαράκ Ομπάμα, που παραμένει πολύ δημοφιλής μεταξύ των Δημοκρατικών, ανακοίνωσε επίσημα την πολύτιμη υποστήριξή του στον Τζο Μπάιντεν, θεωρώντας τον ικανό να καθοδηγήσει τους Αμερικανούς «μέσα από μία από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές» σε μια χώρα που πλήττεται σφόδρα από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Συμμετείχε επίσης σε έναν διαδικτυακό έρανο τον Ιούνιο.

Άραγε θα τον δούμε σε πολλές ακόμη προεκλογικές εμφανίσεις να μιλάει, ίσως ακόμη και περισσότερο, από τον Τζ.Μπάιντεν;

(φωτο:screenshot)