Τραμπ: Έχω καλές σχέσεις με τον Πούτιν – Εξαφανισμένη χώρα η Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι μια συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν καθυστέρησε την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία για αρκετά χρόνια.

Ο Τραμπ έκανε τον ισχυρισμό κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης στο «Special Report» του Fox News, περιγράφοντας τη συνομιλία με τον παρουσιαστή Μπρετ Μπάιερ, όταν είπε στον Πούτιν ότι η εισβολή θα ήταν «καταστροφή» και ότι «θα ξεσπούσε κόλαση».

«Με τον Πούτιν έχω πολύ καλές σχέσεις. Εννοώ, δεν έχω μιλήσει μαζί του εδώ και πολύ καιρό, αλλά είχα μια πολύ δυνατή σχέση», είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε πώς θα τελείωνε τον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες.

Όταν ρωτήθηκε για την εισβολή, ο πρώην πρόεδρος είπε για τον Πούτιν: «Δεν θα το έκανε αν ήμουν εγώ. Το έκανε αφού έφυγα».

«Κοίτα, του μίλησα. Είπα, αν το κάνεις, θα είναι κόλαση. Θα είναι καταστροφή. Μην το κάνεις. Του είπα ότι θα κάνω κάτι. Μου απάντησε, “Όχι, όχι, όχι, δεν θα το κάνεις αυτό”. , θα το κάνω, Βλαντιμίρ, θα το κάνω. Θα το κάνω».

Όσον αφορά την τρέχουσα σύγκρουση, ο υποψήφιος για την προεδρία είπε ότι δεν θα πάρει θέση για το τι θα μπορούσε να εμπλέκεται σε μια διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο χωρών – όπως η Ρωσία να διατηρήσει τον έλεγχο της Κριμαίας – καθώς αυτό θα «εμποδίσει τη διαπραγμάτευση».

Ωστόσο, είπε ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μια λύση «μέσα σε 24 ώρες».

«Αλλά σας λέω, μέσα σε 24 ώρες – αυτό έκανα. Έγινα πολύ πλούσιος κάνοντας συμφωνίες. Πολύ πλούσιος. Και ξέρετε τι; Πολύ περισσότερο από ό,τι καταλαβαίνουν οι άνθρωποι. Και αυτό κάνω», είπε ο Τραμπ.

«Θα έκανα μια συμφωνία σε 24 ώρες από τη στιγμή που ξεκινήσαμε. Και θα έλεγα στον Ζελένσκι κάτι και θα έλεγα κάτι στον Πούτιν και μετά θα τον έβαζα σε ένα δωμάτιο και θα του μιλούσα ξανά και ξανά», είπε ο Τραμπ.

Και πρόσθεσε: «Θα έκανα μια συμφωνία πολύ γρήγορα. Και ξέρετε τι; Ο θάνατος θα σταματήσει και η καταστροφή θα σταματήσει επειδή, κοιτάξτε, η Ουκρανία έχει εξαφανιστεί».

(απεμπε-EPA-Sputnik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί