• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Τραγική η κατάσταση, στην Βενεζουέλα του Μαδούρο – Οι Κινέζοι έστειλαν πλοίο-νοσοκομείο

Τραγική η κατάσταση, στην Βενεζουέλα του Μαδούρο – Οι Κινέζοι έστειλαν πλοίο-νοσοκομείο

Η κατάσταση στην Βενεζουέλα, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο Μαδούρο πλέον, έχει φέρει την χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Η βοήθεια των Κινέζων

Ένα κινεζικό ναυτικό πλοίο-νοσοκομείο έφτασε χθες Σάββατο στη Βενεζουέλα για να προσφέρει δωρεάν ιατρική περίθαλψη για μία εβδομάδα στους κατοίκους της χώρας.

«Θα δέχονται ασθενείς όλη την εβδομάδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, ο στρατηγός Βλαντίμιρ Παδρίνο, λίγο μετά την άφιξη του πλοίου He Ping Fang Zou (Αψίδα της Ειρήνης, στα κινεζικά) στην Λα Γκουάιρα, ένα λιμάνι περίπου 40 χιλιόμετρα από το Καράκας.

Σύμφωνα με επίσημη πηγή, το πλοίο των 178 μέτρων διαθέτει 500 κλίνες, 35 μονάδες εντατικής θεραπείας και 12 χειρουργικές αίθουσες.

«Υποδεχόμαστε στην πολυαγαπημένη πατρίδα μας το πλοίο- νοσοκομείο του κινεζικού ναυτικού, την Αψίδα της Ειρήνης», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Σχόλιο: Μιλάμε για την απόλυτη υποκρισία.

Η άφιξη του κινεζικού πλοίου έγινε την ώρα που η οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα έχει επηρεάσει σημαντικά τον τομέα της υγείας, με το 85% των φαρμάκων να παρουσιάζουν έλλειψη, όπως και το 80% του εξοπλισμού χειρουργείων, σύμφωνα με τη Φαρμακευτική Συνομοσπονδία και το Παρατηρητήριο Υγείας της Βενεζουέλας.

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «ανθρωπιστική κρίση», κάτι που η κυβέρνηση απορρίπτει.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι τα πράγματα στην Βενεζουέλα είναι πολύ άσχημα.

Ο Μαδούρο παρουσιάζει ως επιτυχία, την αποστολή του πλοίου-νοσοκομείου. Μας δουλεύει, αφού αυτό το πλοίο δεν θα χρειαζόταν, αν η πολιτική του, δεν έφερνε την ανθρωπιστική κρίση, που έφερε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu