λέγοντας ότι ολόκληρη η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να ξαναγίνει από την αρχή, εν μέσω υποψιών για ρωσική ανάμιξη στις εκλογές.
Το Δικαστήριο «ακυρώνει ολόκληρη τη διαδικασία εκλογής Ρουμάνου προέδρου» για να «διασφαλίσει την εγκυρότητα και τη νομιμότητα» των εκλογών και απαιτεί να ξαναδιεξαχθεί «ολόκληρη η εκλογική διαδικασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών επρόκειτο να διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή και η ψηφοφορία για αυτό τον δεύτερο γύρο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε εκλογικά τμήματα του εξωτερικού.
Στον πρώτο γύρο, ο ακροδεξιός αντιευρωπαίος και φιλορώσος υποψήφιος Καλίν Γκεοργκέσκου ήρθε πρώτος προς έκπληξη όλων. Αντίπαλός του είναι η Έλενα Λασκόνι, κεντροδεξιά δήμαρχος μιας μικρής πόλης.
«Η εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Ρουμανίας θα ξαναγίνει από την αρχή και η κυβέρνηση θα ορίσει νέα ημερομηνία και… χρονοδιάγραμμα για τα απαραίτητα βήματα», τόνισε το Δικαστήριο.
Τα ακροδεξιά κόμματα κατέγραψαν καλές επιδόσεις στις ρουμανικές βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, αν και οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες που κατέγραψαν πρωτιά θα δυσκολευτούν να σχηματίσουν μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση συνασπισμού.
Το Δικαστήριο δεν αμφισβήτησε την ακεραιότητα των βουλευτικών εκλογών.
Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Μαρσέλ Τσολάκου δήλωσε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν «η μόνη σωστή απόφαση» αφού αποχαρακτηρισμένα έγγραφα απέδειξαν ρωσική ανάμιξη, τόνισε.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκτοξεύθηκε η τιμή του κρέατος μέσα σε ένα χρόνο – Αυξήσεις πάνω από 14% στα σουπερμάρκετ
- Θεσσαλονίκη-Fly Over: Εντυπωσιακές εικόνες από την κατεδάφιση γέφυρας, vid
- Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση έκανε τα βήματα που μπορούσε – Τι είπε για τη συμφωνία Mercosur
- Ψηφίστηκε το καλύτερο γκολ από φάουλ στην ιστορία του Champions League! Απίστευτος Ρονάλντο, vid
- Σήμερα ανοίγουν τα τελωνεία Νίκης και Εξοχής – Στις 13:00 η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής στη Νίκαια
- Ο Νετανιάχου ελπίζει να μειώσει σταδιακά την εξάρτηση του Ισραήλ από τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ
- «Somedays»: Μια απροσδόκητη σχέση ζωής με τους Μπίλι Μπομπ Θόρντον και Αριάνα Γκρίνμπλατ
- Νέο άλμπουμ τον Φεβρουάριο και περιοδεία σε Αμερική και Ευρώπη από τον Απρίλιο για τον Μπρούνο Μαρς
- Η «Τραβιάτα» πάει στο… νηπιαγωγείο – Ένα ταξίδι στον κόσμο της όπερας για παιδιά 4 έως 6 ετών
- Με 56 νέους επαγγελματίες εμπλουτίστηκε το Μητρώο Ορκωτών Πραγματογνωμόνων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου









