Ο ίδιος προειδοποίησε για την περιοχή των Δαρδανελλίων χαρακτηρίζοντας «σάπιο» το έδαφος εκεί και εξαιρετικά ευάλωτο σε μεγάλους σεισμούς άνω των 7 ρίχτερ.
«Η αιτία της “σεισμικής καταιγίδας” στο Αιγαίο ήταν η αφρικανική πλάκα που βυθίστηκε κάτω από την πλάκα Ανατολίας-Αιγαίου. Θα συνεχίζονται οι δονήσεις για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα σταματήσουν».
Ειδικά δε για τις επιπτώσεις μίας μεγάλης έκρηξης ενός ηφαιστείου, τόνισε τα εξής:
«Σκεφτείτε οποιοδήποτε ηφαίστειο που εξερράγη. Εκτοξεύονται για μίλια στον ουρανό και η στάχτη και η λάβα και απλώνονται παντού. Μερικές φορές εμποδίζουν ακόμα και το φως του ήλιου. Γίνεται τόσο έντονο.
Τότε, αν αναλογιστείτε τις χημικές ιδιότητες αυτού του νέφους σκόνης, είναι πολύ επιβλαβές για τον άνθρωπο. Επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων μέσω της αναπνευστικής οδού.
Δεν νομίζω ότι θα γίνει τέτοια έκρηξη. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα τέτοιο ηφαίστειο είναι ενεργό. Εάν ένα ηφαίστειο πρόκειται να φτάσει στην επιφάνεια και να εκραγεί, θα δείξει αυτή την κίνηση μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















