Τουρκικές εκλογές: Όλα δείχνουν επανεκλογή Ερντογάν από τον α’γύρο (Συνεχής ενημέρωση)

Στο 9% των καταμετρημένων ψήφων σε όλη την Τουρκία.

Νεώτερη Ενημέρωση 21:30

Με καταμετρημένο το 80,1% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της γειτονικής χώρας, ο «σουλτάνος» ξεπερνά το απαιτούμενο 50%, καθώς βρίσκεται στο 54,25%.

Έτσι είναι πλέον πολύ πιθανό ο Τούρκος πρόεδρος να «κλειδώσει» ήδη από τον πρώτο γύρο την πανηγυρική επανεκλογή του.

 

 Ενημέρωση 20:12

Με καταμετρημένες τις ψήφους του 60,0% της επικράτειας για τις προεδρικές εκλογές ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 55,8%, και τον ακολουθεί ο κ. Μουχαρέμ Ιντζέ με 28,9%. Η Μεράλ Άκσενερ βρίσκεται στο 7,5%, ο Ντεμιρτάς στο 6,6% και ο Καραμολάογλου στο 0,9%.

Με καταμετρημένες τις ψήφους του 47,3% της επικράτειας για τις βουλευτικές εκλογές πρώτο κόμμα είναι το Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με 46,0%, δεύτερο το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό με 20,2%, τρίτο το Εθνικιστικό Κίνημα με 12,0% , τέταρτο το Καλό Κόμμα με 9,4% και ακολουθούν το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών με 9,4% και το Κόμμα Ευτυχίας του Καραμολάογλου με 1,4%.

 

Με την άρση της απαγόρευσης του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου άρχισαν να μεταδίδονται τα πρώτα αποτελέσματα με καταμετρημένες τις ψήφους του 19,8% της επικράτειας. Σύμφωνα με αυτά για την προεδρία προηγείται ο Ταγίπ Ερντογάν με 58,8%, και ακολουθεί ο κ. Μουχαρέμ Ιντζέ με 26,9%. Η Μεράλ Άκσενερ βρίσκεται στο 7,6%, ο Ντεμιρτάς στο 5,6% και ο Καραμολάογλου στο 0,9%.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν φυσικά οι κάλπες των μεγαλουπόλεων και ειδικότερα της Κωνσταντινούπολης που έχει τους περισσότερους ψηφοφόρους και επηρεάζει σημαντικά το αποτέλεσμα. Κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια ότι τα πράγματα έχουν κριθεί αν δεν έχει καταμετρηθεί τουλάχιστον το 60 με 70% της επικράτειας ειδικότερα στην περίπτωση που το ποσοστό του υποψηφίου που προηγείται βρίσκεται πολύ κοντά στο πολυπόθητο 50% για την εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Με καταμετρημένες τις ψήφους του 7,3% της επικράτειας για τις βουλευτικές εκλογές πρώτο κόμμα είναι το Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με 53,1%, δεύτερο το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό με 14,8%, τρίτο το Εθνικιστικό Κίνημα με 13,2% , τέταρτο το Καλό Κόμμα με 9% και ακολουθούν το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών με 7,1% και το Κόμμα Ευτυχίας του Καραμολάογλου με 1,2%.

Με αυτά τα ποσοστά το κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει 381 έδρες, το Ρεπουμπλικανικό 126, το Εθνικιστικό Κίνημα 51 και τα Καλό Κόμμα 42 έδρες.

 

 

 

Ενημέρωση 18:00

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα με ποσοστό 59,9%, με καταμετρημένο το 19,35% των ψήφων, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

 

Ήδη μία ώρα πριν υπάρξει το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα, διέρρευσε πως στο 9% των καταμετρημένων ψήφων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέφερε να συγκεντρώσει ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 52%, στοιχεία που δίνουν και μία πρώτη εικόνα για το που θα κινηθούν απόψε τα ποσοστά του «σουλτάνου».

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί πως η πλειοψηφία των καταμετρημένων μέχρι στιγμής ψήφων ανήκει κυρίως στο εσωτερικό της Τουρκίας και αφορά περιοχές όπου παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια ο Ερντογάν έχει μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής.

Την κρισιμότερη μάχη με τους αντιπάλους του θα την δώσει ο Τούρκος πρόεδρος στην «ευρωπαϊκή Τουρκία» (βλ. Κωνσταντινούπολη), αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αγκυρα και η Σμύρνη.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu