Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στα εδάφη της Συρίας επιδεινώνουν το πρόβλημα και κάθε είδους επίθεση κατά της εδαφικής ακεραιότητας, της ενότητας και της κυριαρχίας της Συρίας βλάπτει ταυτόχρονα τις προσπάθειες για την ειρήνη στην περιοχή.
Ο Χακάν Φιντάν τόνισε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση σε τρομοκρατικές οργανώσεις να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο νότιο τμήμα της Συρίας, σε μια έμμεση πλην σαφή αναφορά στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασικός κορμός των οποίων είναι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού), την οποία η Άγκυρα συνδέει με την οργάνωση ΡΚΚ.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ακόμη ότι η Άγκυρα υποστηρίζει τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ουάσινγκτον στη Συρία και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για τον τερματισμό των συγκρούσεων.
Όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έγινε επίσης αναφορά στη Γάζα και το στάδιο στο οποίο έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, με τον Τούρκο υπουργό να εκφράζει την επιθυμία του για άμεση και μόνιμη κατάπαυσης του πυρός και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.
Νωρίτερα ο Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, Ασάντ αλ Σαϊμπάνι.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Μανδαλίδης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Αυτές είναι οι μέχρι στιγμής ανθρώπινες απώλειες
- Λίβανος: Οι αρχές της χώρας απέλασαν τον πρεσβευτή του Ιράν
- Οι ΗΠΑ έχουν γίνει απρόβλεπτος σύμμαχος, σύμφωνα με τον αρχηγό των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων
- 43.000 αρχαίες σημειώσεις ανακάλυψαν έκπληκτοι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο – Βρήκαν μέχρι και «to do lists»!
- Η ψεύτικη tiktoker που “ταξιδεύει” σε κάθε εποχή είναι το νέο viral φαινόμενο! vid
- Η Ρωσία θα θεωρούσε «εξαιρετικά αρνητική» τυχόν επέκταση του πολέμου εναντίον του Ιράν στην Κασπία Θάλασσα
- Καταγγελίες μαθητών για 14χρονο συμμαθητή τους – Τους απειλούσε, τους εκβίαζε και τους έπαιρνε τα χρήματα
- Υπ. Πολιτισμού: Ιδρύονται 2 νέοι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι στους Φούρνους Κορσεών, στο Βόρειο Αιγαίο
- Έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής Κόμπρα συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Στάρμερ
- Τιμές πετρελαίου: Οι αγορές δεν εμπιστεύονται τα λόγια του Τραμπ;









