Δεκαεπτά άλλα άτομα, τα οποία είχαν επίσης συλληφθεί στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μεταξύ των οποίων αντιδήμαρχοι δημοτικών διαμερισμάτων της Κωνσταντινούπολης, τέθηκαν επίσης υπό προσωρινή κράτηση για «διαφθορά».
Εκτός από τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος βρίσκεται από τα τέλη Μαρτίου στη φυλακή, οκτώ δήμαρχοι διαμερισμάτων της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι ανήκουν στο CHP, έχουν συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση από τα τέλη Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με παρατηρητές, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασθενήσει το CHP, το οποίο είχε βγει νικητής από τις τοπικές εκλογές της άνοιξης 2024 σε βάρος του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το CHP, το οποίο είχε καταφέρει στις εκλογές αυτές να κρατήσει την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, είχε αυξήσει τη δύναμή του και σε πιο συντηρητικές επαρχίες ενώ είχε κερδίσει 26 από τα 39 δημοτικά διαμερίσματα της Κωνσταντινούπολης, της οικονομικής πρωτεύουσας της Τουρκίας.
Η σύλληψη στις 19 Μαρτίου του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος θεωρείται ο πιο σημαντικός αντίπαλος του προέδρου Ερντογάν, είχε προκαλέσει μεγάλο κύμα αμφισβήτησης στη χώρα.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









