Την οργή της Τουρκίας προκάλεσαν οι κατηγορίες της Αιγύπτου ότι η Άγκυρα υποστηρίζει εξτρεμιστές τρομοκράτες στη Λιβύη.
Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, άφησε αιχμές για τη στάση της Αιγύπτου, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ τον οποίο κατηγόρησε ότι προσπαθεί να επιβάλλει στρατιωτική δικτατορία στη Λιβύη.
«Η κατηγορία του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου ότι η χώρα μας υποστηρίζει εξτρεμιστές τρομοκράτες στη Λιβύη καταδεικνύει την ξεκάθαρη προσπάθεια αυτής της χώρας να καλύψει τις συνωμοσίες της στη Λιβύη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Συνεχίζοντας, ο Χαμί Ακσόι χαρακτηρίζει τον Χαφτάρ «πολέμαρχο».
«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση υποστηρίζει τον Χαφτάρ που στοχεύει να επιβάλλει στρατιωτική δικτατορία στη Λιβύη. Ωστόσο, αφενός υποστηρίζοντας αυτόν τον πολέμαρχο, ο οποίος δηλώνει ανοιχτά ότι δεν θα αναγνωρίσει τη διεθνή νομιμότητα απορρίπτοντας τη Λιβυκή Πολιτική Συμφωνία που εγκρίθηκε με την Απόφαση 2259 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και αφετέρου ανακοινώνοντας τη δέσμευσή της στη διαδικασία πολιτικής λύσης στη Λιβύη, δημιουργεί ένα φοβερό δίλημμα».
«Εάν η αιγυπτιακή κυβέρνηση θέλει πραγματικά να ενθαρρύνει τη διαδικασία πολιτικής λύσης στη Λιβύη και ενδιαφέρεται για την ευημερία του λαού της Λιβύης, θα πρέπει αμέσως να σταματήσει την στήριξή της στις απόπειρες πραξικοπήματος του Χαφτάρ», κατέληξε.
(sputniknews – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Χάρης Δούκας προσπαθεί να μιλήσει…κινέζικα στο κέντρο της Αθήνας! Δείτε βίντεο
- «Ηρέμησε, λυσσασμένο σκυλί» – Ο Μεντβέντεφ έδωσε απάντηση στον Μερτς
- “Δαχτυλίδι της φωτιάς”: Έρχεται η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2026, αλλά θα τη δουν μόνο πιγκουίνοι
- ΗΠΑ: Σαφής επιβράδυνση για τον πληθωρισμό τον Ιανουάριο, έπεσε στο 2,4%
- Επίσκεψη Ν. Δένδια στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής
- Ρέθυμνο: Σε πλήρη ετοιμότητα η πόλη για την κορύφωση του φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων
- Ο Τραμπ καλεί τον Ζελένσκι να βιαστεί, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Ρωσία
- Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Σύνταγμα
- Σ. Φάμελλος από Σύνταγμα: Εμείς εκπροσωπούμε τους τίμιους αγρότες όχι τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες»
- Ινδία: Τουλάχιστον 17 αρχηγοί κρατών στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το ΑΙ στο Νέο Δελχί
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΕΝΔΙΑΣ
ΗΠΑ
ΓΕΦΥΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΟΣΕ
ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ









