Τουρκία: Κάλυψε την αυτοκτονία απελπισμένου πατέρα και συνελήφθη

Συνελήφθη δημοσιογράφος που κάλυψε την αυτοκτονία απελπισμένου πατέρα στο Κοτσαέλι.

 

Ο Εργκούν Ντεμίρ, επικεφαλής ειδησεογραφικού site στη γειτονική χώρα, κάλυψε, ως όφειλε, την υπόθεση αυτοκτονίας ενός 45χρονου άνδρα στο Κοτσαέλι ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του επειδή δεν διέθετε τα χρήματα για να αγοράσει στο γιο του τη στολή για το σχολείο.

Ο Ντεμίρ κατέγραψε το γεγονός το οποίο, όπως είναι λογικό προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, και τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο! Ευτυχώς, μετά την κατακραυγή και την παρέμβαση της Ενωσης Τούρκων δημοσιογράφων, αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Τα προηγούμενα 24ώρα πάντως, μόλις η αυτοκτονία του Ισμαήλ Ντεβρίμ έγινε γνωστή, κυβερνητικός παράγοντας τόνισε ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης συνιστά προσπάθεια πίεσης προς την τουρκική κυβέρνηση!

Την Κυριακή δε, τα 15 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν έξω από το γραφείο του Υπουργείου Παιδείας στο Κοτσαέλι για το περιστατικό, συνελήφθησαν, επίσης με συνοπτικές διαδικασίες!

Ο Ντεβρίμ αυτοκτόνησε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο γιος του αρνήθηκε να μπει στην τάξη επειδή δεν φορούσε τη στολή του. Πριν δώσει τέλος στη ζωή του είπε στη σύζυγό του ότι δεν έχει κανένα νόημα να ζει αφού δεν μπορεί να αγοράσει τα απαραίτητα για το παιδί του.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu