O Αμπντουλάχ Ζεϊντάν εξελέγη στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής με πσοσοτό 55,51% έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Αμπντουλαχάτ Αρβάς, που έλαβε το 27,15% των ψήφων και τον οποίο η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε να ανακηρύξει δήμαρχο.
Η νομαρχία της επαρχίας Βαν με απόφασή της απαγορεύει από σήμερα και για 15 ημέρες όλες τις διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες, συλλογή υπογραφών και διεξαγωγή δημοσκοπήσεων.
Στις χτεσινές διαδηλώσεις σημειώθηκαν συγκούσεις με την Αστυνομία και το κλίμα εξακολουθεί να είναι τεταμένο και σήμερα.
Ανάλογες απαγορεύσεις επιβλήθηκαν και στο γειτονικό νομό του Μπίτλις, ενώ στην περιοχή Περβάρι του επίσης γειτονικού νομού Σίιρτ η νομαρχία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας. Ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν χτες βράδυ.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι σε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αλλά και στη Σμύρνη στα δυτικά, συνελήφθησαν συνολικά 89 άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.
Ένταση επικράτησε και στον περιφερειακό δήμο του Γκαζιοσμάνπασα της Κωνσταντινούπολης, όπου το το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ζήτησε ανακαταμέτρηση των ψήφων.
Η ανακαταμέτρηση άρχισε προτού εκδοθεί απόφαση επί της ένστασης που υπέβαλε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του (CHP) στο αίτημα του ΑΚΡ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ μελών και οπαδών των δύο κομμάτων.
Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση, ο υποψήφιος δήμαρχος Χακάν Μπαχτσέτεπε του CHP, στο οποίο ανήκει και ο επικεφαλής του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, εξελέγη με διαφορά 879 ψήφων.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πειραιάς – Ραφήνα: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο
- Λαβρόφ και Ρούμπιο πρόκειται να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Νέα έκτακτα μέτρα σε μονάδες – Αγωνία για πιθανά «lockdown»
- Βουλευτής ΠΑΣΟΚ μετά τις φήμες για μεταγραφή στη ΝΔ: «Αυτά τα ξεφτιλίκια δεν τα κάνω»
- Συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας
- Της απαγόρευσαν να υψώσει την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη! Σοκάρει η καταγγελία γυναίκας, video
- Επιμένουν για τις «Γειτονιές των 15 λεπτών» στην Αθήνα
- Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι θα κάνει χρήση “ισχύος άνευ προηγουμένου” στην πόλη της Γάζας
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ
- Μητσοτάκης: Τι είπε για τις «φοροελαφρύνσεις»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΠΑΤΡΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
