• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τώρα εμπλέκουν και τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις υποτιθέμενες ρωσικές κατασκοπικές ενέργειες

Τώρα εμπλέκουν και τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις υποτιθέμενες ρωσικές κατασκοπικές ενέργειες

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμπλέξει και τον μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ ότι μέσω αυτού δήθεν Ρώσοι κατάσκοποι έδρασαν στην χώρα.

 

Υποτίθεται ότι οι Ρώσοι επιχείρησαν να επηρεάσουν δημάρχους και μητροπολίτες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους, προκειμένου να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς

Υποτίθεται επίσης ότι η ρωσική δραστηριότητα είχε επίκεντρο την «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση», παράρτημα της οποίας ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Πρόεδρος της Ένωσης σε διεθνές επίπεδο είναι ο Σεργκέι Στεπάσιν, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και πρώην επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας.

Στο ελληνικό παράρτημα της Ένωσης που έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, Πρόεδρος είναι ο κ. Σίμος Παναγιωτίδης, ο οποίος είναι παράλληλα διευθυντικό στέλεχος της ΑΚΤΩΡ (θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις κατασκευές) στη Σερβία και τη Ρωσία, καθώς και στενός συνεργάτης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΚΤΩΡ κ. Δημήτρη Κούτρα, ενώ αντιπρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Ένωσης είναι ο Αλεξέι Ποπώφ, πρώην πρόξενος της Ρωσίας στο ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των Ρώσων υπηκόων κατά των οποίων στράφηκαν οι κυρώσεις από την ελληνική πλευρά.

Το εν Ελλάδι παράρτημα της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης ιδρύθηκε το 2016 στη Μονή Δοβρά στη Βέροια και φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τον Μητροπολίτη Βέροιας Παντελεήμονα αλλά και τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ

Στην τελετή εγκαινίων του ελληνικού παραρτήματος της Ένωσης εκτός από τους κ.κ. Στεπάσιν και Παναγιωτίδη, ήταν παρών και ο τότε γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώφ και αντιπρόεδρος της Ένωσης, ενώ σε σχετικό φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια του ελληνικού βραχίονα της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης, διακρίνεται μαζί με τους κ.κ. Παναγιωτίδη, Στεπάσιν και Ποπώφ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, κ. Δημήτρης Κούτρας.

Οπότε προσέχετε σε ποιους μιλάτε και που δίνεται χειραψία

Από αριστερά ο κ. Αλεξέι Ποπώφ, ο κ. Σεργκέι Στεπάσιν και όρθιος στα δεξιά ο κ. Σίμος ΠαναγιωτίδηςΑπό αριστερά ο κ. Αλεξέι Ποπώφ, ο κ. Σεργκέι Στεπάσιν και όρθιος στα δεξιά ο κ. Σίμος ΠαναγιωτίδηςΑπό αριστερά ο κ. Σίμος Παναγιωτίδης, δίπλα στον Σεργκέι Στεπάσιν κι ανάμεσά τους στο βάθος ο Πρόεδρος και CEO της ΑΚΤΩΡ, κ. Δημήτρης Κούτρας (με την κόκκινη γραβάτα).

Από αριστερά ο κ. Σίμος Παναγιωτίδης, δίπλα στον Σεργκέι Στεπάσιν κι ανάμεσά τους στο βάθος ο Πρόεδρος και CEO της ΑΚΤΩΡ, κ. Δημήτρης Κούτρας (με την κόκκινη γραβάτα)

Σημειώνεται πως ο κ. Παναγιωτίδης είχε κλείσει το μεγάλο deal της ΑΚΤΩΡ ύψους 500 εκατομμυρίων, για την αποκομιδή κι επεξεργασία των απορριμμάτων στην Αγία Πετρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διοικητικής μάχης που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τους αδερφούς Καλλιτσάντση από τη μία πλευρά και τους Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα από την άλλη, οι τελευταίοι είχαν εισέλθει σε συζητήσεις με το αμερικανικό fund Fortress προκειμένου να τους δανείσει τα χρήματα για να εξαγοράσουν πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η συμφωνία όμως φέρεται να κατέρρευσε την τελευταία στιγμή.

Τι προκύπτει από όλα αυτά; Ότι σε λίγο θα απαγορεύεται και να κάνει κάποιος δουλειές με Ρώσους, ίσως και να τους χαιρετάει, μην πούμε και για την ρωσική γλώσσα, όποιος την μαθαίνει θα θεωρείται το λιγότερο κατάσκοπος.

Πιθανότατα να επιχειρηθεί να καταργηθεί και η… Ορθοδοξία στο μέλλον, είναι πολύ… ενοχλητική για ξένους και εγχώριους δυτικόφρονες.