Τον «έλουσε» με οξύ γιατί τη χώρισε!- Και εκείνος…

«Αθώα» για την κατηγορία του φόνου κηρύχθηκε μια 48χρονη Νοτιοαφρικανή γυναίκα από το Μπρίστολ, η οποία τον Σεπτέμβριο του 2015 τραυμάτισε τόσο άσχημα τον 29χρονο τότε Ολλανδό φίλο της, πετώντας του οξύ στο πρόσωπο και το σώμα, ώστε εκείνος κατέφυγε έναν χρόνο αργότερα σε κλινική ευθανασίας για να βάλει τέλος στη ζωή του.

 

Η 48χρονη είχε διεξάγει μια ενδελεχή έρευνα για τις συνέπειες του θειικού οξέος στο ανθρώπινο σώμα προτού τελικά αγοράσει ένα μπουκάλι και περιχύσει με αυτό τον νεαρό εραστή της, ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμα όπου διέμεναν μαζί στο Μπρίστολ.

Όπως αποκαλύφθηκε ο 29χρονος της είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ήθελε να χωρίσουν, επειδή γνώρισε μια άλλη γυναίκα.

Η ζήλια και η εκδικητική διάθεση της γυναίκας είχαν ολέθριες συνέπειες, αφού ο βαρύτατος τραυματισμός του άνδρα είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσει να βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του, σε κλινική ευθανασίας τον Γενάρη του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οξύ δεν παραμόρφωσε απλά το πρόσωπο του νεαρού Ολλανδού, αλλά επιπλέον του στοίχισε την όραση στο ένα μάτι, είχε ως αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το ένα πόδι του και – το χειρότερο – να μείνει παράλυτος από τον λαιμό και κάτω.

Ο νεαρός πέρασε πάνω από έναν χρόνο στο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά προβλήματα υγείας του, προτού τελικά μεταφερθεί σε έναν ξενώνα για παραπληγικά άτομα. Μην μπορώντας να αντέξει άλλο αυτή τη ζωή, παρακάλεσε τον πατέρα του να τον μεταφέρει στο Βέλγιο και στην κλινική ευθανασίας, για να βάλει τέλος στον εφιάλτη.

Για τους ενόρκους ωστόσο του δικαστηρίου του Μπρίστολ, όπου παίχτηκε εχθές η τελευταία πράξη του δράματος, η επίθεση της Νοτιοαφρικανής δεν μπορούσε να συνδεθεί άμεσα με τον θάνατου του νεαρού.

Με αυτό σκεπτικό αθώωσαν την διαταραγμένη γυναίκα ως προς την κατηγορία του φόνου αλλά την βρήκαν ένοχη για επίθεση με χημικό όπλο με πρόθεση.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...